Βεβήλωσαν με άθλια γκράφιτι τους περίφημους ανεμόμυλους στη Μυκονο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιγο πριν την επίσημη εκκίνηση της τουριστικής περιόδου, άγνωστοι «βεβήλωσαν» με άθλια γκράφιτι έναν από τους περίφημους ανεμόμυλους στη Μύκονο, κάτι που, μάλιστα, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ, οι δράστες πιθανότατα «χτύπησαν» τη νύχτα, όταν δεν υπήρχε κίνηση στην περιοχή, οπότε και κατάφεραν να απομακρυνθούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Ως αποτέλεσμα, σήμερα το πρωί, οι κάτοικοι, αλλά και εκατοντάδες τουρίστες που επισκέφθηκαν το σημείο, βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποκρουστικό θέαμα.

Ήδη οι απαράδεκτες εικόνες από το σημείο κάνουν το γύρο του διαδικτύου, την ώρα που η Αστυνομία του δημοφιλούς κυκλαδίτικου νησιού διεξάγει έρευνες για να φτάσει στα ίχνη των ασεβών δραστών.

Οι Μύλοι της Μυκόνου είναι αναμφισβήτητα ένα από τα χαρακτηριστικότερα τοπόσημα του νησιού των Ανέμων, με εκείνους που βρίσκονται στα νότια της Χώρας, μεταξύ της γραφικής Αλευκάντρας και της συνοικίας του Νιοχωρίου, να είναι και οι πλέον φωτογραφημένοι, εντυπωσιάζοντας τον επισκέπτη με τους ολόλευκους επιβλητικούς όγκους τους στη σειρά, προσανατολισμένοι στο πέλαγος. Σύμφωνα με το mykonos.gr, σήμερα διατηρούνται οι επτά από τους δέκα (στο σύνολο του νησιού ξεπερνούσαν, άλλοτε, τους είκοσι), που υπήρχαν ως τις αρχές του 20ου αιώνα και άλεθαν με την αστείρευτη δύναμη του βοριά τα ντόπια σιτηρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ