Σε κρίσιμη κατάσταση η υπουργος Ζέτα Αιμιλιανίδου – Υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεύρυσμα εγκεφαλικής αορτής υπέστη η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου Ζέτα Αιμιλιανίδου. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου μεταφέρθηκε από την Λευκωσία, ενώ υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Μάριος Πελεκάνος, «η κα Αιμιλιανίδου εισήχθη αρχικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία και εν συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης «από τη πρώτη στιγμή ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας της κας υπουργού και εκφράζει τις θερμότερες του ευχές για ταχεία ανάρρωση» σημείωσε ακόμα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο συνιδρυτής της ιδιωτικής κλινικής American Medical Center στην οποία εισήχθη αρχικά η Κύπρια Υπουργός, Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, μίλησε στο κυπριακό Σίγμα για την κατάσταση της Ζέτας Αιμιλιανίδου:

«Κατά την εισαγωγή της Υπουργού Εργασίας στο American Medical Center εντοπίστηκε μικρής έκτασης αιμορραγία και διαπιστώθηκε η παρουσία ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου. Μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου, διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου και υποβλήθηκε σε πολύωρη σε χειρουργική επέμβαση. Έχω πληροφορηθεί ότι κατά τη μεταφορά της, υπήρξε επιδείνωση της κατάστασης και είχε χειρουργηθεί επείγοντος για να αφαιρεθεί το μεγάλο αιμάτωμα».

Σύμφωνα με τον δρ. Σωτηρίου «είναι πολύ νωρίς για να εκφραστούν απόψεις για την κατάσταση της υγείας της Υπουργού. Ελπίζω ότι θα ανταπεξέλθει χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες. Πρέπει να περιμένουμε το τέλος της επέμβασης. Είναι πολύ ύπουλη πάθηση. «Το ένα τρίτο των περιπτώσεων έχει ως σύμπτωμα τον αιφνίδιο θάνατο».

Η ανακοίνωση (10:00) του κυπριακού Υπουργείου Υγείας για την κατάσταση της υγείας της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου:

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως χθες βράδυ η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, μεταφέρθηκε κατεπειγόντως σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο μετά από έντονους πονοκεφάλους, όπου διαγνώσθηκε με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Γενικής Διευθύντριας κ. Χριστίνας Γιαννάκη, η κ. Αιμιλιανίδου μεταφέρθηκε επειγόντως με αεροασθενοφόρο σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στην Ελλάδα  και υποβάλλεται τώρα σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη. Την κ. Αιμιλιανίδου συνοδεύει ο Υπουργός Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ