Καταπέλτης ο επίτιμος Α/ΓΕΣ για την ξαφνική ανακοίνωση των F-35 – Οι στρατηγοί το έμαθαν από την Τηλεόραση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Καμπάς και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη αναφέρθηκε την ξαφνική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόγραμμα των F-35 κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Όπως τόνισε ο επίτιμος Α/ΓΕΣ, ο Πρωθυπουργός παρέκαμψε την διαδικασία που προβλέπει ο νόμος που ψήφισε πριν δυο χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα είπε “Δεν γίνεται ποτέ. Δηλαδή δεν βγαίνει ένας πρωθυπουργός της Χώρας και να ανακοινώσει από το εξωτερικό την αγορά ενός οπλικού συστήματος. Ενα οπλικό σύστημα για να αγοράστεί, για αποφασιστεί μάλλον η προμήθειά του, υπάρχει η μελέτη αρχικά, η μελέτη αναγκαιότητος από κάποιο επιτελείο, στην προκειμένη περίπτωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ). Στην συνέχεια αυτό προχωράει, πηγαίνει στην Γενική Δνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕ), στην συνέχεια φτάνει στο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), όπου εκεί εγκρίνεται και αυτό στη συνέχεια πηγαίνει στο Συμβούλιο Αμύνης (ΣΑΜ), δηλαδή στον Υπουργό. Στην συνέχεια ο Υπουργός (ΥΕΘΑ) αφού το εγκρίνει και αυτός σε συνεργασία με την ΓΔΑΕΕ, πηγαίνουν στη Βουλή, στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας στης Βουλής και ιδιαίτερα στην υποεπιτροπή για τα εξοπλιστικά, οι οποίοι γνωματεύουνε για αυτή την προμήθεια και τελικά καταλήγει στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Αυτό είναι νόμος”

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ