Εθνική αυτοχειρία οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας: Κερδίζουν οι Ρώσοι, χάνουν οι Έλληνες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα όρια της εθνικής αυτοχειρίας…

Υποτίθεται ότι οι σκληρές κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας έγιναν για να πλήξουν την ρωσική οικονομία και να πιέσουν τον πρόεδρο Πούτιν να σταματήσει την εισβολή στην Ουκρανία.

Μέχρι σήμερα, ζούμε το αδιανόητο. Ειδικά για την ελληνική οικονομία, οι κυρώσεις αποδεικνύονται καταστροφικές με το έλλειμμα του εμπορικού ισοζύγιο Ελλάδας – Ρωσίας να έχει κυριολεκτικά εκτιναχθεί.

Αντί λοιπόν να πληγούν οι εισαγωγές από την Ρωσία προς την Ελλάδα, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Οι εισαγωγές υπερδιπλασιάστηκαν, φτάνοντας στο 1,7 δις ευρώ για το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου του 2022. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, οι εισαγωγές από την Ρωσία ανήλθαν σε 732 εκατομμύρια €.

Βασική αιτία φυσικά είναι η εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου, οι κούφιες απειλές περί εμπάργκο που προκάλεσαν απίστευτα κερδοσκοπικά παιχνίδια στις πλάτες των καταναλωτών αλλά και της εθνικής οικονομίας, ενώ μόλις χθες έγινε γνωστό ότι οι χώρες της ΕΕ θα συνεχίσουν να εξοφλούν το φυσικό αέριο που αγοράζουν σε ρούβλια! Όσα νομικίστικα τερτίπια και αν χρησιμοποιεί η κομισιόν για να καλύψει αυτή την τεράστια υποχώρηση, η οποία όμως έκανε κάποιος πλούσιος και τους ευρωπαίους πολίτες φτωχότερους.

Στον αντίποδα, ακριβώς λόγω των κυρώσεων, οι ελληνικές εξαγωγές προς την Ρωσία κυριολεκτικά κατέρρευσαν. Κατέγραψαν υποχώρηση 91% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2021! Από σχεδόν 11 εκατομμύρια € πέρυσι, 978.000 φέτος, πάντα για το μήνα Μάρτιο.

Εμπορικό έλλειμμα λοιπόν εις βάρος της Ελλάδας, υπέρ της Ρωσίας, 1,7 δις ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Με την Ελλάδα να μην έχει καταφέρει να αποσπάσει οποιασδήποτε μορφής αποζημίωση για την συμμετοχή της στις αυτοκτονικές κυρώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ