Παραδόθηκαν Ουκρανοί στρατιώτες στο Severodonetsk με μύδρους κατά Zelenski-Πέφτει η πόλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρές μάχες διεξάγονται περιμετρικά του Severdonetsk, σε δασική έκταση και μέσα στην πόλη σε δύο οικισμούς με το ηθικό των Ουκρανών να είναι χαμηλό.

Πριν λίγο παραδόθηκαν οι πρώτοι Ουκρανοί στρατιώτες με  κατηγορίες κατά της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης.

Τέσσερις περιοχές αυτή τη στιγμή βρίσκονται περικυκλωμένες και υπό πολιορκία στο Ντονμπάς: Πρόκειται για το Severdonetsk, την Krasny Liman και την Zolote. Μαζί με την Avdiika για την οποία μιλήσαμε χτες.

Οι Ουκρανοί σήμερα ανατίναξαν γέφυρα και φράγμα για να καθυστερήσουν όσο μπορούν τις ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις.

Παραδόθηκαν οι πρώτοι Ουκρανοί στο Severodonetsk

Απροσδόκητη εξέλιξη είχαμε πριν λίγο καθώς μια διμοιρία του 3ου Τάγματος της 115ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αρνήθηκε να υπερασπιστεί το Severodonetsk.

Σε βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα αναφέρουν:

“Kανουμε έκκληση προς τον Ζελένσκι και τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Zaluzhny:

Αρνούμαστε να εκτελέσουμε μάχιμες αποστολές γιατί δεν έχουμε ενισχύσεις πίσω μας. Χωρίς βαρύ εξοπλισμό. Περιμένουμε ενίσχυση εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά δεν υπάρχει κανένας.

Μας στέλνουν σε βέβαιο θάνατο. Η Διοίκηση λείπει. Δεν υπάρχει εντολή.

Δεν υπάρχει τεχνική και σεβασμός στους ανθρώπους. … σε τέτοιες συνθήκες, αρνούμαστε να εκτελέσουμε μάχιμες αποστολές!» 

Αυτό είναι το δεύτερο επιβεβαιωμένο περιστατικό καθώς όπως αποκάλυψε προ ημερών το WarNews247, υπήρξε έκκληση προς τον Ζελένσκι και την στρατιωτική ηγεσία και από άλλον Ουκρανό στρατιώτη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν παραδοθεί και άλλοι Ουκρανοί.

Σφοδρές μάχες στο περικυκλωμένο Severodonetsk

H επιχείρηση κατάληψης του Severodonetsk ξεκίνησε. Οι Ρώσοι αναφέρουν πως προχωρά ικανοποιητικά καθώς οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις του Λουγκάνσκ μαζί με τις δυνάμεις των Τσετσένων “Akhmat” κατέλαβαν θέσεις του ουκρανικού στρατού.

Ο στρατός του Λουγκάνσκ ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει έδαφος και οι μάχες βρίσκονται πλέον επίσημα σε εξέλιξη εντός του Severodonetsk σε δύο περιοχές.

Στην περιοχή εντοπίστηκαν Ρώσοι Πεζοναύτες με ZSU-23-4M2 Shilka μαζί με το κονβόι των BMPT Terminator.

Οι ρωσικές δυνάμεις διέσχισαν τον ποταμό Seversky Donets και ενίσχυσαν το προγεφύρωμα στην Privillya όπως έχει αναφέρει εδώ και καιρό το WarNews247.

Οι περιοχές Vrubovka και Kamyshevakha βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι η ουκρανική δύναμη σε Severodonetsk-Lisichansk έχει μοναδική διέξοδο την διαδρομή μέσω του Seversk στα αριστερά.

Νωρίτερα, οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να ανατινάξουν την γέφυρα Rubizhne-Severodonetsk για να καθυστερήσουν την μεταφορά των ρωσικών δυνάμεων.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις ναρκοθέτησαν και στη συνέχεια κατέστρεψαν τη γέφυρα με τη χρήση ναρκών TM-62.

Περικυκλώθηκε η Krasny Liman

Η κατάσταση γύρω από τη πόλη Krasny Lyman επιδεινώθηκε ραγδαία για τα ουκρανικά στρατεύματα. Χτες όπως αποκάλυψε το WarNews247, η Ρωσία κατέλαβε τη Novoselivka στα βορειοδυτικά και τη Yarova.

Η Lyman βρίσκεται πλέον περικυκλωμένη από τρεις πλευρές. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εγκλώβισαν τις δικές τους μονάδες κοντά στη Krasny Liman.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι ανατίναξαν ένα φράγμα κατά μήκος του ποταμού Seversky Donets, αποκόπτοντας από τις μονάδες τους τον τελευταίο τρόπο υποχώρησης από τη Krasny Liman.

Στόχος είναι να κερδηθεί χρόνος για να προετοιμάσουν Slavyansk και Kramatorsk την άμυνα τους.

Πριν μερικές εβδομάδες, οι Ουκρανοί είχαν ανατινάξει πρώτα τον σιδηρόδρομο και μετά τις οδικές γέφυρες, αφήνοντας μόνο αυτό το φράγμα για επικοινωνία.

Ξεκινά η πολιορκία της Zolote

H Ζolote όπως είχε αναφέρει εδώ και λίγες ημέρες το WarNews247 βρίσκεται σε περικύκλωση.

Στην περιοχή της Πόπασναγια, οι Ρώσοι αναφέρουν πως επέκτειναν την “Buffer Zone” καθώς κατέλαβαν Druzhba, Vrubivka και Novozvanovka.

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν πρώτα τον έλεγχο των περιοχών Novozvanivka και Orikhove. Αργότερα εισήλθαν στη Vrubivka και την Komyshuvakha.

Πρόσθετες αναφορές κάνουν λόγο για ένα μικρό οικισμό που μπορεί να ονομάζεται “Peace Valley”(Κοιλάδα της Ειρήνης, η μετάφραση είναι ασαφής) ακριβώς βόρεια του Hirske, ο οποίος έπεσε στα χέρια Ρώσων.

Όλα αυτά δείχνουν πως ξεκινά η πολιορκία στην πόλη Zolote. Οι Ουκρανοί θα αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν γρήγορα και να παραδοθούν καθώς δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με άλλες περιοχές υπό ουκρανικό έλεγχο και δεν υφίσταται δυνατότητα ανεφοδιασμού.

Image

zolote 1 1

sev1

map1 1 3

%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD

ImageΠηγή: iskra.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ