Δωρα Αυγερη: Nα κατατεθεί στη Βουλή η πράξη αρχειοθέτησης για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ με τις φακές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Nα κατατεθεί στη Βουλή η πράξη αρχειοθέτησης για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ με τις φακές ζητά η βουλευτής Β` Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη.

Με την από 15/3/2022 Πράξη της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για την τροφοδοσία της Δομής Οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόκειται για την ερευνώμενη υπόθεση κακοδιαχείρισης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ το έτος 2014. Συγκεκριμένα, η έρευνα αφορά σε σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις και προμήθειες βασικών ειδών κατόπιν εισήγησης του τότε Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, με προκλητικές υπερκοστολογήσεις και υπερτιμολογήσεις βάσει των εκδοθέντων τιμολογίων της εταιρίας παροχής υπηρεσιών. (Το ΚΕΕΛΠΝΟ πλήρωνε τις φακές πιο ακριβά και από τις γαρίδες – Οικογενειακές μπίζνες από συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη)

Επειδή, εμπλεκόμενος στην εν λόγω υπόθεση έσπευσε ο ίδιος να δημοσιοποιήσει με τρόπο πανηγυρικό την Πράξη Αρχειοθέτησης, χωρίς όμως να γνωστοποιεί περαιτέρω το περιεχόμενο και το σκεπτικό της εν λόγω Πράξης.

Επειδή, πρόκειται για υπόθεση γενικότερου ενδιαφέροντος, καθώς σχετίζεται με διασπάθιση δημόσιου χρήματος και στην Βουλή είχε συσταθεί εξεταστική επιτροπή υγείας για την διερεύνηση και της υπόθεσης στο ΚΕΕΛΠΝΟ,

Επειδή ο εν λόγω εμπλεκόμενος είναι πρώτος επιλαχών βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Παρακαλείται ο αρμόδιος Υπουργός να καταθέσει στο Σώμα

Την από 15/3/2022 Πράξη Αρχειοθέτησης της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος για την υπόθεση τροφοδοσίας της δομής των οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ