Ξυλοδαρμός ανήλικης στο σχολείο του 14χρονου Μάκη που αυτοκτόνησε

Σοκάρει το βίντεο-ντοκουμέντο παρουσίασε ο ΑΝΤ1, στο οποίο έχει καταγραφεί ο άγριος ξυλοδαρμός μιας μαθήτριας που πηγαίνει στο 54ο Γυμνάσιο Αθηνών στα Σεπόλια, το σχολείο δηλαδή πήγαινε και ο 14χρονος Μάκης, ο οποίος προ λίγων ημερών έδωσε τέρμα στη ζωή του μέσα στο σπίτι του στα Κάτω Πατήσια.Σύμφωνα με τη μητέρα της ανήλικης, ομάδα ατόμων, αγόρια και κορίτσια, «από την αρχή του 2021 άρχισαν να ενοχλούν την κόρη μου και τον Οκτώβριο συνεχίστηκαν οι επιθέσεις. Της επιτίθενται αγόρια και κορίτσια από το σχολείο, όχι από την τάξη της, επειδή νόμιζαν ότι ‘έδωσε η κόρη μου τα ονόματα των παιδιών που έκαναν κατάληψη. Τα περιστατικά είναι πολύ συχνά. Και στον πίσω χώρο του σχολείου την βρίζουν, την κλωτσάνε και την φτύνουν».

Όσο για τις κινήσεις που έχει κάνει η ίδια ξέροντας το τι συμβαίνει, η μητέρα της μαθήτριας είπε αρχικά πως ο διευθυντής του σχολείου ήταν ενήμερος για την κατάσταση: «Κάλεσα τον Διευθυντή, τον ενημέρωσα και του ζήτησα να καλέσει τους γονείς ορισμένων παιδιών για να βοηθήσει και μου απάντησε πως δεν μπορεί να με βοηθήσει. Τον ρώτησα αν μπορώ να κινηθώ νομικά και μου είπε φυσικά».

Αυτό που καταγράφηκε στο σοκαριστικό βίντεο, δεν είναι ο μόνος ξυλοδαρμός που έχει υποστεί η ανήλικη, καθώς σε βάρος της, πέρα από τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά απειλών και άσκησης ή απειλής άσκησης βίας, υπάρχει ακόμη μια επίθεση με δυνατά χτυπήματα.

«Ζητήσαμε προστασία από την Εισαγγελία και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα»

Ο Δημήτρης Φουφόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας, μίλησε για συστηματικό bullying, «με επιθέσεις, ύβρεις, απειλές. Στην δική μας υπόθεση μιλάμε για δύο επιθέσεις. Ακούγεται στο βίντεο η δύναμη με την οποία γίνονται τα χτυπήματα από τα παιδιά στο κεφάλι του κοριτσιού», ενώ ξεκαθάρισε πως για όσα συμβαίνουν είναι ενήμερη και η Εισαγγελία, αλλά…

«Από τον Οκτώβριο έχουμε στείλει εξώδικα στο σχολείο και στο Υπουργείο Παιδείας. Γίνεται δεύτερος ξυλοδαρμός εντός του σχολείου. Στις 5 Νοεμβρίου κάναμε μήνυση, ζητώντας προστασία από τον Εισαγγελέα και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα και συνεχίζονται οι επιθέσεις στο κορίτσι και τώρα φθάσαμε σε αυτό το τραγικό περιστατικό με τον 14χρονο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ