Οι Βρετανοί εξοπλίζουν τους Τούρκους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την πισώπλατη μαχαιριά των ΗΠΑ στη χώρα μας, με την πώληση και αναβάθμιση των F-16 στην Τουρκία, σειρά παίρνει η Βρετανία, η οποία ξαφνικά αίρει τους περιορισμούς πώλησης αμυντικών εξοπλισμών στην Άγκυρα!

Την ανακοίνωση ότι η Βρετανία πλέον θα εξοπλίζει την Τουρκία με προϊόντα αμυντικής βιομηχανίας έκανε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.

Ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας επισκέφθηκε πρόσφατα το Ηνωμένο Βασίλειο και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της BAE Systems και της Rolls-Royce. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η απόφαση αυτή ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα του βέτο που άσκησε η Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ εκπρόσωπος του Ερντογάν είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες αξιωματούχους της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ αλλά και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, με τον οποίο είχε συζητήσει τους περιορισμούς πώλησης όπλων.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσης της η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, ανέφερε ότι εάν δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες της Τουρκίας, η πρόοδος της διαδικασίας δεν θα είναι δυνατή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ