Ρωσική ανακοινωση: Το Azovstal απελευθερώθηκε πλήρως

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δηλώνει για πλήρη έλεγχο στο Azovstal στη Μαριούπολη, συνολικά 2439 στρατιώτες παραδόθηκαν, σύμφωνα με τον απολογισμό τους. Τα ρωσικά μέσα μεταδίδουν τώρα βίντεο με εξέχοντες Ουκρανούς Αιχμαλώτους.

Ολόκληρη η περιοχή του εργοστασιακού συγκροτήματος Azovstal στη Μαριούπολη «έχει απελευθερωθεί» ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι περικυκλωμένοι στο εσωτερικό για σχεδόν ένα μήνα, συμπεριλαμβανομένων Ουκρανών στρατιωτικών και μελών του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, έχουν καταθέσει τα όπλα και έχουν παραδοθεί.

«Η τελευταία ομάδα των 531 μαχητών παραδόθηκε σήμερα», δήλωσε ο Ρώσος στρατιωτικός εκπρόσωπος, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ και πρόσθεσε ότι συνολικά «2.439 Αζοφικοί Ναζί» και Ουκρανοί στρατιώτες είχαν καταθέσει τα όπλα από τις 16 Μαΐου και ότι ολόκληρο το συγκρότημα «Azovstal» βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου «ενημέρωσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης», είπε ο Κονασένκοφ. Είπε επίσης ότι ο διοικητής της μονάδας έπρεπε να μεταφερθεί με θωρακισμένο αυτοκίνητο για την ασφάλειά του.

«Ο λεγόμενος ‘διοικητής» των Ναζί του Αζόφ απομακρύνθηκε από το εργοστάσιο με ένα ειδικό θωρακισμένο αυτοκίνητο, λόγω του μίσους των κατοίκων της Μαριούπολης και της επιθυμίας τους για εκδίκηση εναντίον του για πολλές φρικαλεότητες», ανέφερε σχετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ