Μανωλης Κεφαλογιαννης: Έφερε στην Ευρωβουλή την θρασύτατη τουρκική πρόκληση

Η θρασύτατη νέα πρόκληση της Άγκυρας έφτασε στην Ευρωβουλή με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη να κάνει λόγο για πρωτοφανή τουρκική πρόκληση.

«Η Τουρκία παραβίασε την εθνική κυριαρχία της χώρας μας καθώς δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση 2,5 ναυτικών μιλίων, μία ενέργεια που υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας και καταπατά κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου», τόνισε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Και επεσήμανε: «Μία πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας που αποτελεί απαράδεκτη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας προέβη σήμερα η Τουρκία. Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο και προσέγγισαν την πόλη της Αλεξανδρούπολης στον Έβρο σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων».

«Η Τουρκία καταπατώντας για μία ακόμη φορά όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», τόνισε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ρώτησε την αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής: «Πως κρίνει τη νέα προκλητική ενέργεια από πλευράς της Τουρκίας μίας χώρας που τελεί υπό καθεστώς ένταξης στην ΕΕ και είναι μέλος του ΝΑΤΟ; Σε τι μέτρα προτίθεται να προβεί κατά της Τουρκίας που παραβιάζει τις σχέσεις καλής γειτονίας καταπατώντας θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ