Έφυγε απο τη ζωη η ανίψια του Αγίου Παΐσιου, πέθανε η Ειρήνη Μουρελάτου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών στο Ληξούρι η Ειρήνη Μουρελάτου, το γένος Εζνεπίδη, ανιψιά του αγίου Παϊσίου, κόρη της αδελφής του Ζωής. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην περιοχή Χαυδάτα.

Η Ειρήνη Μουρελάτου υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητή στην περιοχή και, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, αποτέλεσε πηγή μαρτυρίας για την οικογένεια Εζνεπίδη που ήρθε από τα Φάρασα της Καππαδοκίας, ιδιαίτερα, όμως, για τον θείο της, τον οποίο μετά την αγιοκατάταξή του τιμούσε ιδιαιτέρως κατά την ημέρα μνήμης του. «Η γιαγιά μου Ζωή επέλεξε να δώσει το 1945, έτος γέννησης της μητέρας μου, το όνομα Ειρήνη, για να φέρει πράγματι την ειρήνη, γιατί οι εποχές τότες ήταν δύσκολες» δήλωσε η κόρη της Παγώνα Μουρελάτου.

Η μητέρα της συγχωρεμένης Ειρήνης, Ζωή, έλαβε αυτό το όνομα από τον άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη. Σημασία έχει η επιλογή του ονόματος, καθώς πριν από τη γέννησή της η μητέρα της, Ευλογία, είχε χάσει δύο παιδιά. Ετσι, όταν γεννήθηκε η Ζωή και ήρθε η ώρα να βαπτιστεί, ο άγιος Αρσένιος είπε στη μητέρα της ότι θα της δώσει το όνομα Ζωή για να μην πεθάνει και αυτό το παιδί, όπως συνέβη.

«Η γιαγιά μου Ζωή έζησε και γέννησε τη μητέρα μου Ειρήνη, η οποία έλαβε συμβολικά το όνομα και αυτή, για να φέρει την ειρήνη σε μια περίοδο που ο κόσμος δοκιμαζόταν από σκληρό πόλεμο» κατέληξε η Παγώνα Μουρελάτου.

Σε ένδειξη σεβασμού και πένθους, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μετά το τέλος της σημερινής παρέλασης, που περιελάμβαναν χορευτικά συγκροτήματα στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ