Οι ΗΠΑ αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, λίγες ώρες μετά τα παλαμάκια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλάμε για την μέγιστη προσβολή κατά της Ελλάδας, από μία χώρα μάλιστα στην οποία έχουμε παραχωρήσει στρατιωτικές βάσεις επ’ αόριστον και υποτίθεται ότι υπογράψαμε μία ισχυρότατη αμυντική συμφωνία.

Φαίνεται ότι ο πανηγυρικός λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα σε λίγες ώρες αποδείχτηκε λόγος «για τα πανηγύρια».

Όταν τα τουρκικά μαχητικά φτάνουν στην απόσταση των δυόμισι ναυτικών μιλίων από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν το αποτρέπουν, αλλά στην επίσημη ανακοίνωση του State Department για το θέμα κάνουν λόγο για «διαφωνίες», τότε έχουμε επισήμως την αμφισβήτηση του σκληρού πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας.

Δεν μιλάμε για την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας σε κάποια ακατοίκητη βραχονησίδα του ανατολικού Αιγαίου. Μιλάμε για την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας πλησίον της Αλεξανδρούπολης, όπου μάλιστα υπάρχει πλέον μία πανίσχυρη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ. Μία βάση που σύμφωνα με τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση θα διασφάλιζε την περιοχή από τις τουρκικές απειλές.

Εδώ όχι μόνο δεν είδαμε καμία διασφάλιση επί του επιχειρησιακού πεδίου, αλλά βλέπουμε τις ΗΠΑ να κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον εισβολέα και τον αμυνόμενο!

Επιπλέον, δεν είδαμε καμία ενεργοποίηση της ελληνικής αεράμυνας παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση έπειτα από την εναέρια εισβολή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στα μεγάλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Επαναλαμβάνουμε, δεν μιλάμε για το μόνιμο παραμύθι των Τούρκων περί του εναέριου χώρου των 10 μιλίων που δεν αναγνωρίζουν. Δεν μιλάμε καν για την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας πέραν των 6 ναυτικών μιλίων. Μιλάμε για μία τουρκική εισβολή στα δυόμιση μίλια από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι κάποιοι οδηγούν την Ελλάδα σε μία νέα εθνική τραγωδία, 100 χρόνια μετά την γενοκτονία των Ελλήνων της Ιωνίας και 103 χρόνια μετά την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Απορούμε πραγματικά για την σιωπή προσωπικά του πρωθυπουργού, ο οποίος εμφανιζόταν ως θριαμβευτής λίγα εικοσιτετράωρα πριν, λόγω της ομιλίας του στο Κογκρέσο.

Κάποιος από την κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει πως τα χειροκροτήματα των αμερικανών έγιναν σφαλιάρες μέσα σε λίγες ώρες.

Διαβάστε την Αισχρή ανακοίνωση του State Department για την τουρκική «εισβολή» στην Αλεξανδρούπολη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ