Νεο περιστατικό βιας και σε άλλο γυμνάσιο της Αθήνας λίγες ημέρες μετά την αυτοκτονία του Μάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά bullying με θύματα μικρούς μαθητές, οι οποίοι γίνονται «σάκοι του μποξ» στα χέρια νταήδων συμμαθητών τους μελών συμμοριών που σπέρνουν τον τρόμο!

Με την υπόθεση του 14χρονου Μάκη -ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του μην αντέχοντας άλλο την ταπείνωση- να είναι πολύ νωπή, η «Espresso» φέρνει στο φως ακόμη ένα περιστατικό ακραίου εκφοβισμού σε σχολείο της Αθήνας, με θύμα αυτή τη φορά μια 12χρονη μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, η οποία διαβιβάστηκε πριν από μερικές ημέρες και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, δύο συμμαθήτριες της κόρης του της είχαν κάνει τον βίο αβίωτο, καθώς φέρονται ότι τη χτυπούσαν, την έβριζαν και την τρομοκρατούσαν διά ζώσης ή μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Έφταναν, μάλιστα, στο σημείο να πετούν το κολατσιό της και να την αναγκάζουν να κατέβει από το λεωφορείο, με αποτέλεσμα να περπατά από το σχολείο μέχρι το σπίτι της! Όσο συνέβαιναν όλα αυτά, την απειλούσαν ότι θα πάθαινε χειρότερα, αν αποκάλυπτε όσα της έκαναν.

Τα καψώνια και το άγριο bullying που δεχόταν η 12χρονη, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, είχαν μετατρέψει τη ζωή της σε εφιάλτη, σε τέτοιο βαθμό που δεν ήθελε πλέον να πηγαίνει στο σχολείο.

Όταν πια ξεχείλισε το ποτήρι της απόγνωσης, το κοριτσάκι βρήκε το σθένος να μιλήσει στη μεγαλύτερη αδελφή του για τα μαρτύρια στα οποία την υπέβαλλαν τα δύο «θηρία» γένους θηλυκού.

Εκείνη με τη σειρά της ενημέρωσε τους γονείς τους, οι οποίοι επισκέφτηκαν τον διευθυντή του σχολείου και του εξέθεσαν το πρόβλημα, ενώ παράλληλα απέστειλαν e-mail με όλα τα περιστατικά τόσο στο σχολείο όσο και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αφόρητη ζωή

«Την (σ.σ.: αναφέρεται ημερομηνία), η κόρη μου (σ.σ.: αναφέρεται όνομα) εκμυστηρεύτηκε στη μεγαλύτερη αδελφή της ότι εδώ και εβδομάδες υποφέρει, καθώς είναι θύμα bullying – εκφοβισμού στο σχολικό της περιβάλλον. Μάλιστα, της είπε ότι το γεγονός την έχει φοβίσει και δεν θέλει πλέον να πάει σχολείο. Αμέσως, εγώ και η σύζυγός μου ενημερωθήκαμε από τη θυγατέρα μας και θορυβηθήκαμε έντονα» τονίζει ο πατέρας της μαθήτριας – θύματος bullying και προσθέτει:

«Η κόρη μας, μας είπε ότι η αδελφή της τής είπε πως συχνά δύο συμμαθήτριές της (σ.σ.: αναφέρονται ονόματα) τη χλευάζουν, τη βρίζουν, τη χτυπούν, την απαξιώνουν, την απειλούν και η ζωή της είναι πλέον αφόρητη…»

Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο ίδιος στη μηνυτήρια αναφορά, ύστερα από αυτό η σύζυγός του επικοινώνησε με τη μητέρα τού ενός από τα δύο κορίτσια που φέρονται ότι έκαναν bullying στη 12χρονη, ζητώντας να μάθει τι συμβαίνει. Εκείνη επιβεβαίωσε ότι πράγματι το κοριτσάκι δεχόταν εκφοβισμό στο σχολείο, όχι όμως από τη δική της κόρη.

«Στις (σ.σ.: αναφέρεται ημερομηνία), μετά από συζήτηση, η κόρη μας (ενν. 12χρονη), μας ενημέρωσε και η ίδια για τα περιστατικά. Το τελευταίο διάστημα ήταν θύμα παραβατικών συμπεριφορών. Συγκεκριμένα, την εκφόβιζαν διά ζώσης, αλλά και μέσω κοινωνικών δικτύων, την εξανάγκαζαν να κατέβει από το λεωφορείο και να περπατά από το σχολείο μέχρι το σπίτι, τής αφαιρούσαν το κολατσιό και το πέταγαν, τη χτύπαγαν, την έβριζαν και την απειλούσαν ότι αν αποκαλύψει όλα όσα της έκαναν, τότε θα υποστεί μεγαλύτερα βάσανα» τονίζει ακόμη ο πατέρας της 12χρονης.

Όπως επισημαίνει σε άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς του, λίγες ημέρες αφότου η κόρη τους τούς ενημέρωσε για τα βασανιστήρια που βίωνε στα χέρια των δύο συμμαθητριών της, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε ότι «θα παρακολουθούσαν το θέμα» και συστήθηκε στον διευθυντή και στους καθηγητές του σχολείου να είναι αμείλικτοι, σε περίπτωση επανάληψης των περιστατικών.

Όμως, αντί αυτό να συνετίσει τα δύο κορίτσια, τα εξόργισε, καθώς την επόμενη κιόλας ημέρα πλησίασαν τη 12χρονη και της είπαν «τώρα θα δεις τι θα πάθεις»!

«Η κόρη μου αμέσως κατήγγειλε φοβισμένη το περιστατικό, αλλά πάλι δεν συνέβη απολύτως τίποτε και δεν απολαμβάνει καμίας προστασίας» εξηγεί ο πατέρας της μαθήτριας της Α’ Γυμνασίου, καταλήγοντας ότι επιθυμεί τη δίωξη κάθε υπαιτίου για τα ποινικά αδικήματα που τελούνται σε βάρος της κόρης του και πως δηλώνει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ