Συγκλονίζει το ρεπορτάζ της Καθημερινής για την κατάντια του κέντρου των Αθηνών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εχει βγάλει το παπούτσι του, δίπλα έχει τοποθετήσει την κάλτσα. Οι τρεις άνθρωποι δεξιά του τελείωσαν πρώτοι και τώρα τους παίρνει ο ύπνος με μισοτελειωμένα τσιγάρα στο στόμα, όσο εκείνος περιεργάζεται διεξοδικά το πόδι του, αναζητώντας μια φλέβα. Την ίδια στιγμή, περίπου 30 χρήστες χτυπούν ενέσεις στην οδό Ιεροθέου.

Κάποιοι κοιμούνται έξω από το κτίριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Καρόλου, άλλοι τρυπιούνται στη γωνία με Νικηφόρου, στην Κουμουνδούρου, στην Ξούθου, στη Βερανζέρου. Είναι ακόμα ένα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Η Μάρνη και οι γύρω δρόμοι είναι γεμάτοι σκουπίδια, εγκαταλελειμμένα κτίρια, ξεθωριασμένες επιγραφές από ένα παρελθόν της περιοχής που έχει από χρόνια εκλείψει.

Λίγο πιο πάνω βρίσκεται το τετράστερο ξενοδοχείο Boss Boutique Hotel, που άνοιξε το 2020. Στον απέναντι δρόμο κάποιος σνιφάρει σκόνη, στη γωνία γυναίκες κάνουν πιάτσα.

Περνώντας μπροστά από το ξενοδοχείο, ένας πωλητής αιφνιδιάζει ανυποψίαστους περαστικούς με αρώματα που βγάζει από μια χάρτινη σακούλα. Δύο τουρίστες βγαίνουν από την είσοδο του ξενοδοχείου – είναι η πρώτη τους φορά στην Αθήνα. «Αυτό που βλέπουμε είναι η πρώτη μας ελληνική εμπειρία», λέει στην «Κ» ο Λούκας, «ποιος ξέρει, μπορεί όλη η Ελλάδα να είναι έτσι». Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ