Κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην Κεφαλονιά – Αναλαμβάνει ο Τσιόδρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με δερματικά εξανθήματα σαν αυτά που παραπέμπουν στην λοιμώδη νόσο ευλογιά των πιθήκων η οποία προκαλεί παγκόσμια ανησυχία, εντοπίστηκε ένας 29χρονος Άγγλος τουρίστας που είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά μαζί τη σύντροφό του για διακοπές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας έχει και άλλα συμπτώματα που μπορεί να προέρχονται από την ευλογιά των πιθήκων και κατά την αξιολόγησή του από τις υγειονομικές αρχές του νησιού κρίθηκε ότι ταιριάζει στον ορισμό «ύποπτο κρούσμα».

Ακολούθως κλήθηκαν το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, και οργανώθηκε μεταφορά του 29χρονου (αλλά και της ασυμπτωματικής συντρόφου του ως στενή επαφή) στο Νοσοκομείο Αττικόν στην Αθήνα, μέσα στη γνωστή από τον Covid, ειδική κάψουλα.

Οι γιατροί του νοσοκομείου θα εξετάσουν τον άνδρα (και τη γυναίκα) και θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, για να διαπιστωθεί αν όντως θα μιλάμε και στην Ελλάδα για την «άφιξη» του ιού αυτού, ή αν είναι κάτι άλλο. Μέχρι τότε και οι δύο θα νοσηλεύονται σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Οι πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι την υπόθεση του ύποπτου κρούσματος θα αναλάβουν ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ στην 4η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείο, Σωτήρης Τσιόδρας και η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ στην ίδια κλινική Αναστασία Αντωνιάδου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας που επιβεβαίωσε το ύποπτο κρούσμα, ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ