Σκυλακακης: Η χώρα περπατάει σε ένα πολύ λεπτό μονοπάτι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η «ακμάζουσα ελληνική οικονομία» που έλεγε περιχαρής ο Πρωθυπουργός στις ΗΠΑ, τελικά δεν είναι και τόσο ακμάζουσα.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης εξέθεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ενώπιον του Τζο Μπάιντεν μίλησε για «ακμάζουσα ελληνική οικονομία», καθώς τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Βέβαια οι πολίτες το βλέπουν στην καθημερινότητά τους το πόσο «ακμάζουσα» είναι η οικονομία μας, αλλά μέχρι τώρα όλοι οι κυβερνητικοί φωνασκούσαν και τους έβγαζαν ουσιαστικά ψεύτες και υπερβολικούς.

Δια στόματος κ.Σκυλακάκη λοιπόν:

«Η εισήγηση της Κομισιόν έβαλε μια εξαίρεση στις χώρες με υψηλό χρέος και ονόμασε και εμάς και την Ιταλία. Υπάρχει ο κόφτης δαπανών (σ.σ. τον έβαλε η Κομισιόν για τη ρήτρα διαφυγής, ώστε τα κράτη-μέλη να εφαρμόζουν μόνιμα μέτρα με μικρό δημοσιονομικό κόστος) … άνεση δεν θα έλεγα ότι μας δίνει, μας δίνει κάποια πρόσθετη διαπραγματευτική δυνατότητα για το 2023, αλλά να έχουμε υπόψη μας ότι μια οικονομία όταν δανείζεται στις αγορές και η Ελλάδα θα συνεχίσει να δανείζεται στο προβλεπτό μέλλον πρέπει να κοιτά όχι μόνο τη ρήτρα ελευθερίας, αλλά και τη ρήτρα των αγορών … Δεν βάλαμε λιτότητα το 2023, βάλαμε ένα χαμηλό πρωτογενές πλεόνασμα, γύρω στο 1,1% … Αν η οικονομία πάει καλύτερα αυτό θα επιτευχθεί πιο εύκολα. Αλλά δεν έχουμε πετύχει ακόμα την επενδυτική βαθμίδα, είναι μέσα στο 2023 που πρέπει να την πετύχουμε … Η χώρα περπατάει σε ένα στέρεο, αλλά πολύ λεπτό μονοπάτι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ