Ευλογια των πιθήκων: Οι μολύνσεις στο Βέλγιο συνδέονται με το φεστιβάλ Φετίχ στην Αμβέρσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσοι προσβληθούν από τον ιό θα πρέπει να απομονωθούν για τρεις εβδομάδες, δήλωσαν οι βελγικές υγειονομικές Αρχές μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων στη χώρα. Οι μολύνσεις, η πρώτη καταγράφηκε την Παρασκευή, συνδέονται με το φεστιβάλ Φετίχ στην Αμβέρσα, με το
Βέλγιο γίνεται η πρώτη χώρα σύμφωνα με την Daily Mail που εισάγει την υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών για τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων.

Οσο αφορά τωρα τις εξελίξεις στην Ελλάδα, Λήξη συναγερμού, αναμένεται να κηρύξει το νοσοκομείο «Αττικόν», καθώς, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στον Βρετανό τουρίστα που νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, ο ασθενής πάσχει από ανεμοβλογιά.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες της ΕΡΤ, ο άνδρας θα υποβληθεί σε επαναληπτικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες, κάτι που σημαίνει πως, δεν αποκλείεται, να επρόκειτο, τελικά, για… λάθος συναγερμό. Με βάση το ρεπορτάζ, ο ασθενής είναι ευδιάθετος και απύρετος, ενώ παρουσίασε μια σειρά ήπιων συμπτωμάτων, μεταξύ αυτών και κάποια εξανθήματα που τον κατέστησαν ύποπτο κρούσμα και για λόγους ασφαλείας μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Στο «Αττικόν» νοσηλεύεται, επίσης, η σύντροφος του, η οποία, ωστόσο, είναι πλήρως ασυμπτωματική. Το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από την Κεφαλονιά, όπου έκανε τις διακοπές του, με αεροδιακομιδή, με το ιατρικό προσωπικό να φορά ειδικές στολές και να παραλαμβάνει τους δυο ασθενείς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφοράς και απομόνωσης «EpiShuttle», που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό, κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου και τον καθηγητή Παθολογίας – Ρευματολογίας Δημήτρη Μπούμπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ