Οικονομου και κυβέρνηση με τον Μπαμπούλα των αγορών προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα μέτρα-ψίχουλα για την ακρίβεια

Με την αγωνία του κόσμου συνεχίζει να παίζει η κυβέρνηση, καθώς, την ώρα που οι πολίτες εξακολουθούν να πληρώνουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει να κοροϊδεύει.

Οι κυβερνητικές προσδοκίες έχουν να κάνουν με την εφαρμογή των μέτρων τα οποία έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και με τον βαθμό στον οποίο αυτά θα φανούν στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ανεξάρτητα απ’ αυτό, το γνωστό επικοινωνιακό αφήγημα και η… καραμέλα περί στήριξης των πολιτών συνεχίζει να εκπέμπεται από τον κ. Μητσοτάκη και τους κορυφαίους συνεργάτες του.

«Η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών όσο διαρκεί η κρίση. Το αποδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, με μέτρα ουσιαστικά, αποτελεσματικά», ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Με το εθνικό σχέδιο, όπως είπε, «για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ηλεκτρική ενέργεια κάναμε πολύ αποφασιστικές παρεμβάσεις. Τα πρώτα σημάδια αυτών των παρεμβάσεων αρχίζουν και τα βλέπουν όσοι παίρνουν τους λογαριασμούς τους. Οι επαγγελματίες βλέπουν μια αναδρομική επιστροφή στους λογαριασμούς του ρεύματος. Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η πλατφόρμα για να παίρνει ο κόσμος -αυτοί που έχουν μέχρι 45.000 ευρώ εισόδημα- επιστροφή χρημάτων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για όσες χρεώσεις πάνω από τις 300 κιλοβατώρες είχαν επιβαρυνθεί με αύξηση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παρ’ όλα αυτά, όπως αναγνώρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η πίεση συνεχίζεται. Η κυβέρνηση είναι εδώ, είναι διατεθειμένη να αξιοποιεί κάθε περιθώριο που υπάρχει, κάθε καινούργια δυνατότητα, χωρίς όμως να τινάξουμε στον αέρα τη δημοσιονομική σταθερότητα και την πορεία της οικονομίας».

Το χειρότερο σενάριο

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το χειρότερο που θα μπορούσαμε να πάθουμε είναι να ξαναμπούμε στο στόχαστρο εκείνων που υποβαθμίζουν οικονομίες, των αγορών που δημιουργούν προβλήματα, σ’ ένα περιβάλλον που ο δανεισμός δυσκολεύει, γιατί τότε τις περιπέτειες θα τις περάσουν οι πιο αδύναμοι», ανέφερε, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα «ψίχουλα», τα οποία δίνει στην κοινωνία η κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ