Μαζική αποστολή σκαφών με παράνομους μετανάστες απο την Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την πρωτοφανή πρόκληση της Τουρκίας να στείλει F-16 σχεδόν πάνω από την Αλεξανδρούπολη, τις συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο με μαχητικά, ελικόπτερα και drones, αλλά και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, ο Άγκυρα προχωρά πάλι και σε μαζική αποστολή σκαφών με παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, βρίσκεται από τα ξημερώματα σε εξέλιξη μια επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, όπου πέντε ιστιοπλοϊκά σκάφη που είχαν αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια και στα οποία επιβαίνουν περίπου 450 άτομα, προσπάθησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τα σκάφη του Λιμενικού δεν επέτρεψαν την είσοδο των σκαφών με τους παράνομους μετανάστες, ενώ για το συμβάν ειδοποιήθηκε η τουρκική ακτοφυλακή.

Κατόπιν αυτού, δύο από τα πέντε σκάφη επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια, ενώ τα άλλα τρία ανέμεναν τα τουρκικά πλωτά προκειμένου να τα συνοδεύσουν πίσω στα τουρκικά παράλια.

Χθες, είχε γίνει μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό στα ανοιχτά της Ρόδου, όπου περισυνελέγησαν 21 μετανάστες και πρόσφυγες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ