Πρόεδρος της Ουκρανίας: περίπου 700 χιλιάδες στρατιώτες μάχονται για τη χώρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το Σαββατοκύριακο, προέκυψαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την προσωπική κατάσταση των δυνάμεων που υπερασπίζονται την Ουκρανία από τη ρωσική επίθεση.

Οι πληροφορίες έκαναν γνωστό ότι, σύμφωνα με το μήνυμα του Προέδρου της Ουκρανίας, ο οποίος εμφανίστηκε σε μια από τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, το κράτος υπερασπίζεται αυτήν τη στιγμή με περίπου 700 χιλιάδες στρατιώτες.

Πρέπει να ειπωθεί ότι αυτή είναι μια κατά προσέγγιση εκτίμηση και δεν ισχύει μόνο για το προσωπικό του επιχειρησιακού στρατού.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι «αυτή τη στιγμή είναι 700.000. Βλέπετε το αποτέλεσμα της δουλειάς 700.000 μαχόμενων ανθρώπων».

 Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο Ζελένσκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι για να αμυνθεί η Ουκρανία δεν θα αρκούσαν 250-260 χιλιάδες στρατιώτες και ως εκ τούτου στις αρχές του 2022 υπέγραψε διάταγμα για την αύξηση των αμυντικών δυνάμεων κατά 100.000 ατόμων.

 Ακόμα κι αυτό, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να σταματήσει μια ευρείας κλίμακας επίθεση από τη Ρωσία. «Νομίζω ότι ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Αυτοί (δηλαδή οι Ρώσοι) δεν ήξεραν πολλά πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έπρεπε επίσης να επισημάνει ότι δεδομένου του μεγέθους των δυνάμεων που χρησιμοποιεί η Ρωσία -και μάλιστα κινητοποίησε τις εφεδρείες της και πραγματοποίησε μια «σιωπηλή» κινητοποίηση- μια τέτοια επίθεση δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από καμία ευρωπαϊκή χώρα.

 Όπως τόνισε, η Ρωσία μετατόπισε μεγάλες δυνάμεις στα σύνορα της Ουκρανίας και της κατεχόμενης Κριμαίας και το μόνο μέρος όπου δεν παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμό των στρατιωτών ήταν η Υπερδνειστερία.

Σημείωση:

Υπενθυμίζεται ότι στη μελέτη «Στρατιωτική Ισοζύγιο» (έκδοση για το έτος 2022), το ανθρώπινο δυναμικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων υπολογίστηκε σε 196.000 άτομα σε υπηρεσία και 900.000 σε εφεδρεία.

 Η ενεργή υπηρεσία ανέφερε 125.600 στρατιώτες των χερσαίων δυνάμεων, 15.000 στο ναυτικό, 35.000 στην αεροπορία, 20.000 σε αερομεταφερόμενες μονάδες, καθώς και 1.000 στις τοπικές ειδικές δυνάμεις, από το προαναφερθέν προσωπικό υπηρετούν επίσης 102.000 Ουκρανοί σε σχηματισμούς χωροφυλακής και παραστρατιωτικούς. Έτσι, οι πληροφορίες που παρέχονται από τον Πρόεδρο Zelensky περίπου 700 χιλιάδες περιλαμβάνει και τα δύο στρατιωτικά μέσα.

Ταυτόχρονα, δείχνει πόσο βασικός παράγοντας είναι η δυνατότητα ανάπτυξης στρατού σε συνθήκες που προηγούνται πιθανής επιθετικότητας, καθώς και κατά τη διάρκεια μαχών.

Τονίζεται ότι η Ουκρανία διεξάγει ανοιχτό αμυντικό πόλεμο, και ως εκ τούτου μπορεί να αγγίξει τις εφεδρείες ολόκληρου του κράτους. Το Κρεμλίνο εξακολουθεί να εστιάζει μόνο στην προαναφερθείσα σιωπηλή κινητοποίηση, για να μην υπερβεί το προπαγανδιστικό σχήμα της αφήγησης για την «ειδική επιχείρηση».

Ως εκ τούτου, ο ανθρώπινος παράγοντας γίνεται αναμφίβολα σημαντικό πλεονέκτημα για τους υπερασπιστές. Λαμβάνοντας υπόψη, για παράδειγμα, το ηθικό των μαχητών, όπου υπάρχουν σημαντικά προβλήματα από τη ρωσική πλευρά προς αυτό.

Defence 24

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ