ΝΔ: Διαφορετικές απόψεις για την εξωτερική πολιτική στα ελληνοτουρκικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κύριε Πρόεδρε της Διακυβέρνησης,

Η Κυριακάτικη KONTRA news ανέδειξε τις διαφορετικές απόψεις που αναπτύσσονται στο κόμμα σας, ειδικά σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, ιδιαίτερα δε τα ελληνοτουρκικά. Το γεγονός ότι μετά τον Αντώνη Σαμαρά έρχεται και ο Κώστας Καραμανλής να μιλήσει για τις δικές του ενστάσεις σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική που ακολουθείτε. Το κλίμα στο κόμμα σας είναι βαρύ, λόγω της δυσαρέσκειας που επικρατεί στην κοινωνία, αλλά και λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν για την ακολουθούμενη πολιτική σας. Οι ενστάσεις, αν όχι διαφωνίες, για τα εθνικά ζητήματα, για την ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική, είναι εντονότατες.

Φάνηκε με την ομιλία Σαμαρά στο συνέδριο, φαίνεται και μέσα στην παράταξη από τις αντιδράσεις καραμανλικών στελεχών. Το πρόσφατο ταξίδι σας στην Ουάσινγκτον, πέρα από την ομιλία στο Κογκρέσο, δεν ικανοποίησε το εσωκομματικό ακροατήριο όσο φαίνεται στα ΜΜΕ.

Το εσωκομματικό ακροατήριο περίμενε πολύ περισσότερα από τα όσα τελικώς ειπώθηκαν και από τον Έλληνα πρωθυπουργό και από τους Αμερικανούς.

Ήρθε μάλιστα η απίστευτη πρόκληση της τουρκικής Αεροπορίας πάνω από την Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή (20.5) να δείξει ότι η Άγκυρα δεν προκαλεί μόνο την Αθήνα, αλλά και την Ουάσινγκτον. Και είναι ακριβώς αυτό που προέβλεπε και ο Κ. Καραμανλής στις σπάνιες ομιλίες του μετά τον Ιούλιο του 2019. Και είναι ακριβώς σε αυτά στα οποία θα αναφερθεί και πάλι την 1η Ιουνίου, δείχνοντας ότι πρέπει να υπάρξει επανεξέταση της πολιτικής της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ