Ανασχηματισμός προ των πυλών λίγο πριν τις καλοκαιρινές εξορμήσεις του Μητσοτακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις πρόωρες εκλογές στον ανασχηματισμό και τούμπαλιν οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου και τα δημοσιεύματα κυρίως στον φιλικό προς την κυβέρνηση Τύπο, σε μια προσπάθεια που προφανή στόχο έχει αφενός να κρατάει σε εγρήγορση υπουργούς, βουλευτές, αλλά κυρίως τη δυσαρεστημένη -από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και τα ανεπιτυχή μέτρα στήριξης- κομματική βάση της Ν.Δ. και αφετέρου να αποπροσανατολίσει την κοινωνία που μαστίζεται καθημερινά.

Ενώ πριν από μερικές ημέρες οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις τις οποίες και συζητάει για να πάει σε εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου ή στις 2 Οκτωβρίου, χθες, φούντωσαν οι πληροφορίες ότι την προσεχή Πέμπτη, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Νταβός ή, τέλος πάντων, μέσα στις επόμενες μέρες θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ακόμα ότι θα είναι κυρίως ανασχηματισμός υφυπουργών, ούτως ώστε να βάλει στην κυβέρνηση όσο το δυνατόν πιο πολλούς βουλευτές, με στόχο να κοπάσουν οι αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και να συσπειρωθούν εν όψει των πρόωρων εκλογών, που επέμεναν ότι θα γίνουν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Είναι γεγονός, πάντως, ότι ανασχηματισμό θέλουν πολλοί βουλευτές, διότι προσδοκούν ότι θα είναι η τελευταία ευκαιρία να μπουν στην κυβέρνηση.

Σημειώνουμε ότι η «κυριακάτικη δημοκρατία» είχε γράψει προ μηνός (ένθετη φωτο) ότι ο πρωθυπουργός ψάχνει τον κατάλληλο χρόνο για να προχωρήσει και πριν από το καλοκαίρι σε ανασχηματισμό. Τα σενάρια ανασχηματισμού είχε πυροδοτήσει και η αναφορά του πρωθυπουργού στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ότι μπορεί να απαλλάξει από τα καθήκοντά τους όσους υπουργούς θέλουν να ασχοληθούν με την επανεκλογή τους.

«Μην κανονίσετε τίποτα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ρωτήθηκε χθες για το θέμα, απάντησε ότι «η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη δουλειά της. Αυτό ισχύει και για τις εκλογές και για τον ανασχηματισμό», ενώ σημείωσε «μην κανονίσετε τίποτα, για να ενημερωθείτε για τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε: «Οι εκλογές θα γίνουν το 2023, όλα τα υπόλοιπα σενάρια δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ