Βατερλό του Άδωνι Γεωργιάδη τα Καύσιμα: Καλπάζει η αμόλυβδη βενζίνη κοντά στα 2,50 ευρώ – Ανακάλυψε τώρα την… αισχοκέρδεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακρίβεια και αισχροκέρδεια στα καύσιμα δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για τους καταναλωτές που καθημερινά καλούνται να βάλουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις μετακινήσεις τους.   

σ.σ. netakias.com: Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης ανακάλυψε τώρα την αισχροκέρδεια. Φυσικά και καταδικάζουμε την αισχροκέρδεια, αλλά οι πονηροί κλέβουν από 2 λεπτά έως 10 λεπτά στην Βενζίνη, κάτι απέχει πολύ από το 1 ολόκληρο ευρώ που έχει εκτοξευτεί η Τιμή της βενζίνης, με σχεδόν τα μισά από 2,30 που είναι σήμερα το λίτρο, να είναι λόγω της Κρατικής ασχροκερδειας των φόρων και του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης.

 Screenshot 15

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να έχει φτάσει μελέτη η οποία, αναλύοντας τα σημερινά δεδομένα και τις μελλοντικές εκτιμήσεις, προβλέπει ότι δεν είναι καθόλου απίθανο εντός των επόμενων 40 ημερών, δηλαδή μέχρι τα τέλη Ιουνίου, η τιμή της απλής αμόλυβδης να φτάσει στα μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι και τα 2,80 ευρώ ανά λίτρο. Αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες τιμές στα νησιά, τα οποία, εν μέσω τουριστικής περιόδου, θα δουν την τιμή της αμόλυβδης να σπάει το φράγμα των 3 ευρώ ανά λίτρο.

Πλέον η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει αγγίξει σε πανελλήνια βάση τα 2,26 ευρώ, η αμόλυβδη 100 οκτανίων περνά τα 2,4 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης πλησιάζει τα 1,9 ευρώ το λίτρο.

Στην περιφέρεια μάλιστα και ειδικά σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες, η Λευκάδα, αλλά και η Ευρυτανία οι τιμές της απλής αμόλυβδης έχουν περάσει τα 2,43 ευρώ, της αμόλυβδης 100 οκτανίων τα 2,55 ευρώ και του πετρελαίου κίνησης τα 2,08 ευρώ το λίτρο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να βάλει κανείς 40 λίτρα απλής αμόλυβδης με τη μέση πανελλήνια τιμή θέλει πλέον σχεδόν 90 ευρώ. Για το ντίζελ το ποσό αυτό διαμορφώνεται στα 76 ευρώ, εξανεμίζοντας ουσιαστικά με τη μια το επίδομα που έχει δώσει η κυβέρνηση για να τονώσει τους οδηγούς.

Βατερλό του Άδωνι Γεωργιάδη τα Καύσιμα: Καλπάζει η αμόλυβδη βενζίνη κοντά στα 2,50 ευρώ - Ασταμάτητα συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια στα καύσιμα

Αισχροκέρδεια σε 1 στα 4 πρατήρια

Ασταμάτητα συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια στα καύσιμα, όπως σημείωσε σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως υπέγραψε νέα πρόστιμα και έως το τέλος της εβδομάδας θα υπογράψει και «αρκετά ακόμη».

«Αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε ασταμάτητα τους ελέγχους για την αισχροκέρδεια στα καύσιμα. Και σήμερα υπέγραψα νέα σχετικά πρόστιμα και έως το τέλος της εβδομάδας θα υπογράψω και αρκετά ακόμη. Στέλνουμε σαφές μήνυμα σε όλους να μην εκμεταλλευθούν την κατάσταση για να κερδίσουν!», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση που έκανε τη Δευτέρα στα social media.

https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1528726196208697350

Με μία δεύτερη ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο υπουργός έκανε γνωστό πως η παραβατικότητα των πρατηρίων υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία διαμορφώνεται στο 26% με βάση την επεξεργασία των στοιχείων από τους ελέγχους της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου (ΔΙΜΕΑ).

«Η υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ΔΙΜΕΑ τις τελευταίες μέρες έχει ελέγξει: 137 πρατήρια καυσίμων. Έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία των στοιχείων για τα 64. Βρέθηκαν παραβάσεις αθέμιτης κερδοφορίας σε 17. Χωρίς παράβαση τα 47. Υπό επεξεργασία τα 73. Παραβατικότητα στο 26%. Συνεχίζουμε», έγραψε συγκεκριμένα.

https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1528765897338494976

Προς νέα μέτρα στήριξης

Την ώρα πάντως που ακόμα και στη Γερμανία αποφασίστηκε η δραστική μείωση για ένα τρίμηνο του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στην ελληνική κυβέρνηση απορρίπτουν αυτό το ενδεχόμενο καθώς θα είχε δημοσιονομικές επιπτώσεις .

«Δεν γίνεται να μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και να αυξήσουμε τις δαπάνες τη στιγμή που η χώρα μας έχει το μεγαλύτερο λόγο χρέους προς το ΑΕΠ σε όλο τον κόσμο» ανέφερε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παρότι αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα επιδότηση στα καύσιμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πολύ υψηλές τιμές των καυσίμων, δεν φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει μία σειρά από μέτρα για να μειώσει τις επιβαρύνσεις στους πολίτες από την αύξηση στην τιμή της βενζίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ