Tageszeitung για Τουρκία: Να μην υποκύψουμε στους Τούρκους εκβιαστές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το NATO «να μην ανεχθεί παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου» – Αναφορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο γερμανικός Τύπος έχει πάρει σαφή θέση υπέρ της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO και με κάθε ευκαιρία επικρίνει την Τουρκία για την αρνητική στάση της, αλλά και για τους εκβιασμούς της.

Η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung σήμερα αναφέρεται στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, με άρθρο που τιτλοφορείται: «Να μην υποκύψουμε στους εκβιαστές» και χαρακτηρίζει τη στάση της Τουρκίας «δοκιμασία για το ΝΑΤΟ», καλώντας τη Συμμαχία «να μην ανεχθεί παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου».

Στη συνέχεια γίνεται μια παράθεση αυτών των παραβιάσεων, με την Ελλάδα και την Κύπρο να έχουν… εξέχουσα θέση στον κατάλογο των «θυμάτων» της Τουρκίας:

«Δεν θα ήταν και η πρώτη φορά στα 73 χρόνια της ιστορίας του. Αυτό ισχύει – περισσότερο απ’ ό,τι στην περίπτωση του υποβιβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών σε Ουγγαρία και Πολωνία που το ΝΑΤΟ δεν έχει ως τώρα επικρίνει- κυρίως στην περίπτωση των δυο κρατών-μελών στη νοτιοανατολική Ευρώπη, Τουρκία και Ελλάδα, τα οποία εντάχθηκαν το 1952. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ όχι μόνο ανέχθηκαν τα αιματηρά στρατιωτικά πραξικοπήματα και τις φασιστικές δικτατορίες που επακολούθησαν, στην Τουρκία το 1960 και το 1980 και στην Ελλάδα το 1967, αλλά τα υποστήριξαν. Το ίδιο ισχύει για την παράνομη κατοχή της βόρειας Κύπρου από την Τουρκία από το 1976 και τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας σε Ιράκ και Συρία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ