Παρέμβαση Νίνας Κασιμάτη για τον δασικό χάρτη Σαλαμίνας: Επείγον να δοθεί τρίμηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι χιλιάδες ιδιοκτήτες της Σαλαμίνας δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο για τις καθυστερήσεις και τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, υποστηρίζει η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη που έφερε σήμερα στη Βουλή το ζήτημα καλώντας τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, να δώσει επειγόντως νέα και ρεαλιστική παράταση — τουλάχιστον 3 μηνών — στην ασφυκτική προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων έναντι των δασικών χαρτών, που λήγει στις 31 Μαΐου 2022.

Η Νίνα Κασιμάτη κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά βάσει της σχετικής επιστολής του προέδρου Πανσαλαμινίου Συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» προς τον αρμόδιο Υπουργό και τονίζει πως, ειδικά για το μέγεθος του δασικού προβλήματος της Σαλαμίνας και δεδομένων των καθυστερήσεων στην ανάρτηση των ψηφιακών αρχείων δασικών χαρτών στον ιστότοπο της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., η παράταση καθίσταται αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, κι ενώ η προθεσμία λήγει στις 31-05-2022, ούτε το 10% των ιδιοκτησιών που εμφαίνονται στους δασικούς χάρτες δεν έχουν ενημερωθεί, καθώς οι πολίτες δεν έχουν προλάβει να προβούν στην υποβολή αντιρρήσεων. Χιλιάδες ιδιοκτησίες κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν δασική έκταση.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Δασικός χάρτης Σαλαμίνας: Επείγον να δοθεί τρίμηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη καταθέτει Αναφορά για τον ΥπουργόΠεριβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, μετηνοποίατονκαλείναδώσεινέακαιρεαλιστική,τρίμηνηκατ’ ελάχιστον, παράταση στην ασφυκτική προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών, που λήγει στις 31 Μαΐου 2022, βάσει της από 24-05-2022 σχετικής επιστολής του Προέδρου του Πανσαλαμινίου Συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» για την επίλυση του δασικού προβλήματος.Ειδικά για το μέγεθος του δασικού προβλήματος της Σαλαμίνας και δεδομένων των καθυστερήσεων στην ανάρτηση των ψηφιακών αρχείων δασικών χαρτών στον ιστότοπο της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. η παράταση καθίσταται αυτονόητη και επιβεβλημένη.Μέχρι σήμερα,κι ενώ η προθεσμία λήγει στις 31-05- 2022, ούτε το 10% των ιδιοκτησιών που εμφαίνονται στους δασικούς χάρτες δεν έχει προλάβει είτε να ενημερωθεί, είτε να προβεί στην υποβολή αντιρρήσεων. Χιλιάδες ιδιοκτησίες κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν δασική έκταση.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ», κ. Μάνος Δερτούζος, αναφέρεται στις ανωτέρω καθυστερήσεις, καθώς και στο φαινόμενο όπου σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε αναμόρφωση των αναρτημένων δασικών χαρτών, πλην όμως τεχνικά προβλήματα δεν επέτρεπαν στους

ενδιαφερόμενους πολίτες να πληροφορηθούν την ακριβή εικόνα για τα ακίνητά τους.
Με την επιστολή του ο Σύλλογος ζητάει να δοθεί τουλάχιστον τρίμηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του αναρτημένου δασικού χάρτη της Σαλαμίνας.
Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη προωθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την από 24-05-2022 επιστολή του Πανσαλαμινίου Συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» και ζητά από τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος και να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή.
Αθήνα, 24-05-2022

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Η καταθέτουσα Βουλευτής Κασιμάτη Νίνα

Προς
Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά
ΕΠΕΙΓΟΝ
Κύριε Υπουργέ
Με τροπολογία η οποία κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και ψηφίστηκε στις 23/3/2022 δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες μέχρι 31 Μαίου 2022
Το ΥΠΕΝ έκρινε απαραίτητη τη παράταση, δεδομένου ότι υπήρχαν καθυστερήσεις στην εμφάνιση στον διαδικτυακό τόπο της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» των ψηφιακών αρχείων των δασικών χαρτών μετά τη διόρθωσή τους. Δηλαδή ανέβηκαν οι αναμορφωμένοι δασικοί χάρτες, αλλά υπήρχαν τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα και έπρεπε οι πολίτες να πληροφορηθούν για να δουν τα ακίνητά τους και τα πολύγωνα τους που εντάχθηκαν.
Αυτό κ. Υπουργέ δημιούργησε καθυστερήσεις στην υποβολή αντιρρήσεων των πολιτών και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι η παράταση αυτή δεν είναι αρκετή.
Σας ενημερώνω ότι στη Σαλαμίνα ούτε το 10% των ιδιοκτησιών έχει προλάβει, είτε να ενημερωθεί είτε να προβεί στην υποβολή αντίρρησης.
Εκφράζοντας την αγωνία μου, θεωρώ ότι είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο να δοθεί τουλάχιστον μία τρίμηνη παράταση, διότι χιλιάδες ιδιοκτησίες κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν δασική έκταση, χωρίς να είναι αφού δεν θα έχουν προλάβει να προβούν στην υποβολή αντίρρησης.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μία εσφαλμένη εικόνα για τον δασικό χάρτη της Σαλαμίνας με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σας ευχαριστώ
Με τιμή
Μάνος Δερτούζος
Πρόεδρος Πανσαλαμινίου Συλλόγου
«ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» για την επίλυση του δασικού προβλήματος

Σαλαμίνα 24/5/2022

ΔΗΜΟΦΙΛΗ