“Να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς” Ερντογάν…γράφει ο Γερμανικός τύπος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο, οι αντιδράσεις της Ελλάδας και η χαλαρή δημοσιονομική πολιτική για το 2023 στο μικροσκόπιο του γερμανικού Τύπου.

Η αντίσταση που φέρνει ο Τούρκος πρόεδρος στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εξακολουθεί να απασχολεί το γερμανικό Τύπο. “Το ότι ο Ερντογάν νιώθει ενθαρρυμένος από την κρίση στην Ουκρανία φαίνεται και από το γεγονός ότι ο στρατός του διείσδυσε χιλιόμετρα μέσα στην Ελλάδα με μαχητικά αεροσκάφη”, γράφει η εφημερίδα Tagesspiegel. “Πρόκειται για υπερπτήσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η Ελλάδα, που όπως και η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, υπέβαλε επίσημα καταγγελία την Παρασκευή για παραβίαση του εναέριου χώρου της.”

“Δοκιμασία” για το ΝΑΤΟ η στάση του Ερντογάν

Σε άρθρο με τίτλο “να μην υποκύψουμε στους εκβιαστές”, η Tageszeitung χαρακτηρίζει τη στάση της Τουρκίας δοκιμασία για το ΝΑΤΟ και το καλεί να μην ανεχθεί παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Όπως σημειώνει ωστόσο ο αρθρογράφος, δεν θα ήταν και η πρώτη φορά στα 73 χρόνια της ιστορίας του. “Αυτό ισχύει – περισσότερο απ’ ότι στην περίπτωση του υποβιβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών σε Ουγγαρία και Πολωνία που το ΝΑΤΟ δεν έχει ως τώρα επικρίνει- κυρίως στην περίπτωση των δυο κρατών-μελών στη νοτιοανατολική Ευρώπη, Τουρκία και Ελλάδα, τα οποία εντάχθηκαν το 1952. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ όχι μόνο ανέχθηκαν τα αιματηρά στρατιωτικά πραξικοπήματα και τις φασιστικές δικτατορίες που επακολούθησαν, στην Τουρκία το 1960 και το 1980 και στην Ελλάδα το 1967, αλλά τα υποστήριξαν. Το ίδιο ισχύει για την παράνομη κατοχή της βόρειας Κύπρου από την Τουρκία από το 1976 και τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας σε Ιράκ και Συρία.”

dw.com 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ