Σοκάρει η ιστορία πίσω από την αρπαγή του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια οικογενειακή διαμάχη πέρα από κάθε φαντασία ξεδιπλώνεται πίσω από την εξαφάνιση του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν, τον οποίο άρπαξαν μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά.

Ο πατέρας του παιδιού, θεωρείται ο βασικός ύποπτος, καθώς, μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι το λευκό φορτηγάκι με το οποίο μεταφέρθηκε το παιδί, είχε νοικιαστεί στο όνομα συγγενή του.

Οι γονείς του 6χρονου έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Νορβηγία, με τους δυο τους να βρίσκονται αντιμέτωποι στα δικαστήρια για την επιμέλεια του παιδιού.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο πατέρας του μικρού αγοριού, Ρίκι Πέντερσεν κατηγόρησε τον Σεπτέμβριο του 2021 τη μητέρα του παιδιού με την οποία είχαν λάβει διαζύγιο, ότι άρπαξε τον 6χρονο, ενώ η νορβηγική δικαιοσύνη του είχε παραχωρήσει την επιμέλεια. Μάλιστα κατηγόρησε την πρώην σύζυγό του για πλαστογραφία της υπογραφής του, με σκοπό να καταφέρει να βγάλει διαβατήριο και να φέρει τον γιο τους στη χώρα μας. Στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορείται για αρπαγή και σε βάρος της έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

hellas2
Ο πατέρας

Στο Νορβηγικό nettavisen.no αναφέρεται ότι ο πατέρας είχε έρθει στην Ελλάδα για να πάρει πίσω το παιδί, τον περασμένο Απρίλιο. «Ανησυχώ πολύ για αυτόν. Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι να κάνω» είχε δηλώσει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πέντερσεν στο νορβηγικό μέσο, ο ίδιος προσέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη ζητώντας να επιστρέψει το παιδί στη Νορβηγία.

Το nettavisen.no αναφέρει αναλυτικά:

  • 15 Απριλίου 2021: Ο Πέντερσεν εμφανίζεται στο δικαστήριο της Αθήνας και αξιώνει την επιστροφή του παιδιού τους βάσει της Σύμβασης της Χάγης. Η δίκη όμως ακυρώθηκε.
  • 19 Απριλίου: Επιστρέφουν στο δικαστήριο, αλλά ο δικαστής ακυρώνει την ακροαματική διαδικασία. Ο λόγος είναι ότι η μητέρα είχε απαιτήσει να λάβει την κύρια φροντίδα για το παιδί και ο δικαστής πιστεύει ότι οι δύο υποθέσεις πρέπει να διεκπεραιωθούν ταυτόχρονα.
  • 28 Μαΐου: Επιστροφή στο δικαστήριο για επεξεργασία του αιτήματος έκδοσης στη Νορβηγία
  • 5 Ιουνίου: Το δικαστήριο διακόπτεται επειδή δεν επιτρέπεται να διεκπεραιώνει υποθέσεις σχετικά με τη γονική μέριμνα.
  • 1 Ιουλίου: Το ελληνικό δικαστήριο αναγνώρισε ότι το παιδί μεταφέρθηκε παράνομα από τη Νορβηγία, αλλά αποφάσισε ότι το αγόρι δεν πρέπει να επιστραφεί. Το δικαστήριο έκρινε ότι θα ήταν ψυχολογικά επιζήμιο για την επιστροφή του αγοριού, καθώς βρισκόταν τότε στην Ελλάδα σχεδόν ένα χρόνο. Στην απόφαση είχε ασκηθεί έφεση.

Στη συνέντευξή του ο πατέρας δήλωσε ότι πρώην σύζυγος του τον είχε κατηγορήσει στο παρελθόν για κακομεταχείριση και το δικαστήριο τότε του επέτρεπε να δει το παιδί μόνο στην οικία της μητέρας: «Mε έχει κατηγορήσει στο παρελθόν για κακομεταχείριση, οπότε δεν έχω την ευκαιρία να τον δω μόνο του παρά μόνο στο σπίτι της. Φοβάμαι ότι μπορεί να με κατηγορήσει ξανά».

Επιπλέον, ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα ένα γράμμα που του έστειλε η μητέρα στο οποίο του πρότεινε να μετακομίσει στη χώρα μας: «Ελπίζω να αλλάξεις γνώμη και να έρθεις μαζί μας στην Ελλάδα. Είναι πραγματικά λυπηρό. Θα μπορούσαμε να είχαμε μια τόσο καλή ζωή εδώ, όχι μόνο για τον γιο μας αλλά και για σένα».

Ο πατέρας είχε λάβει γράμμα και από τον δικηγόρο της, στο οποίο τον ενημέρωνε ότι μπορεί να μετακομίσει στην Ελλάδα προκειμένου να κάνουν προσπάθεια να σώσουν τον γάμο τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ