Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για τις μετοχές της ΔΕΗ

Καταγγελίες για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με τον Αλέκο Φλαμπουράρη να δείχνει πως έγινε το παιχνίδι με τις μετοχές της όταν πουλήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην οποία είχε κληθεί η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου.

Η χρηματιστηριακή εικόνα της μετοχής της ΔΕΗ ήταν η εξής:

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021: Άνοδος στα 9,90 ευρώ.
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021: Ανακοινώθηκε ο προτιμητέος επενδυτής για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ με 2,12 δισ. ευρώ.
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021: Η μετοχή άνοιξε και έκλεισε στα 10,50 ευρώ.
13 Σεπτεμβρίου 2021 έως 23 Σεπτεμβρίου 2021: Η πορεία της μετοχής ήταν πτωτική.
«Ιδιαίτερα από τις 4 μ.μ. και μετά, εντάθηκε ο ρυθμός πωλήσεων φτάνοντας την τιμή της μετοχής στα 9 ευρώ κατά το κλείσιμο», ανέφερε ο Αλ. Φλαμπουράρης.

Βλέποντας αυτή την πορεία των μετοχών της ΔΕΗ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε:

«Γιατί η μετοχή της ΔΕΗ δεν κράτησε τα κέρδη της μετά από μία τόσο καλή είδηση της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ όπου θα της έδινε και οικονομική ανάσα όπως ισχυρίζονταν ο πρόεδρος της ΔΕΗ αλλά και οι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας, παρά συνέχισε την πτωτική πορεία της μέχρι την ανακοίνωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας;

Γνώριζαν μήπως κάποιοι από πριν για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όπως μας ανακοίνωσε η ίδια η ΔΕΗ με τη βολιδοσκόπηση που ισχυρίζεται ότι έκανε το προηγούμενο διάστημα (πριν την επίσημη ανακοίνωση της) και για αυτό προέβησαν σε πωλήσεις το διάστημα 13/09/21-23/09/21; Δηλαδή την ώρα που μικροεπενδυτές αγόραζαν μετοχές της ΔΕΗ, κάποιοι για ανεξήγητο λόγο ξεφόρτωναν πακέτα μετοχών μέχρι να ανακοινωθεί η ΑΜΚ της επιχείρησης.

Επέτρεψε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να καθορίσει το τμήμα μετοχών της ΔΕΗ το ποιος επενδυτής θα πάρει μετοχές και πόσες, κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου;»

«Είναι κάτι πρωτάκουστο και άδικο για τους υφιστάμενους μετόχους», επεσήμανε και ζήτησε να ελεγχθούν όλες οι πράξεις της ΔΕΗ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μάλιστα σε επίπεδο τελικού επενδυτή σε όλα τα χρηματιστηριακά προϊόντα (μετοχές, παράγωγα, δανεισμός μέσω χρηματιστηρίου, ανοιχτές πωλήσεις κλπ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ