Υποχρεωτική η μάσκα, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία και πανεπιστήμια από την 1η Ιουνίου εισηγήθηκε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Ωστόσο η μάσκα παραμένει υποχρεωτική, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, τόσο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσο και στα πανεπιστήμια.

Παραμένει, επίσης, ο υποχρεωτικός έλεγχος με ένα τεστ την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού.

Με μάσκα οι εξετάσεις

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει το πρωτόκολλο που θα ισχύσει κατά τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων 2022. Σύμφωνα με αυτό, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Αναλυτικά, τα υγειονομικά μέτρα προβλέπουν:

α) να τηρηθεί απόσταση ενάμισι μέτρου,

β) να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,

γ) να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Για τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς που δεν έχουν εμβολιασθεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, είναι υποχρεωτικός ο εργαστηριακός έλεγχος για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Τέλος, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και για την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων-σχολικών μονάδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ