Τεραστια απάτη με διαδικτυακή πυραμίδα – φήμες για εμπλοκή και γόνων υψηλόβαθμων πολιτικών της χώρας μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τους έπαιρναν 600 ευρω για εγγραφή και τους ζητούσαν να προσελκύσουν νέες εγγραφές με προμήθεια 15% κάνοντας like όλη μέρα σε βιντεο στο YouTube και αυτοί τους πίστευαν. Πάνω απο 10.000 θύματα στη χώρα μας.

Η κομπίνα ήταν πολύ απλή και αυτό που ζητούσε η εταιρεία ηταν να αρακολουθείς βίντεο στο YouTube, να κάνεις like, να εγγράφεσαι στο ηλεκτρονικό κανάλι και μετά τα κέρδη θα έμπαιναν στον τραπεζικό λογαριασμό. Αρκεί να έφερνες και άλλους χρήστες.

Αυτό υποσχόταν η εταιρεία Wind Media, η οποία κατέρρευσε αφήνοντας στην Ελλάδα πάνω από 10.000 θύματα, πολλά απο τα οποία έχασαν σημαντικά ποσά.

Η εταιρεία έστησε διαδικτυακή πυραμίδα και υποσχόταν να αυξάνει τον αριθμό των likes και των ακολούθων στα social media για εταιρείες και πρόσωπα. Για όσους αγόραζαν κάποιο από τα πακέτα της προσέφερε μεγάλες αποδόσεις από την απλή εργασία που τους ανέθετε.

Η Wind Media ανέφερε ότι ιδρύθηκε το 2020 με έδρα τη Σιγκαπούρη και ότι σχετίζεται με ομώνυμη εταιρεία της Σιγκαπούρης, που με τη σειρά της συνεργάζεται με όμιλο ΜΜΕ στην ασιατική χώρα, αν και η ακριβής τους σχέση είναι ασαφής.

Η ελληνική Wind Media εκτιμάται ότι είχε πάνω από 10.000 μέλη που αγόρασαν τα πακέτα της. Ενα από αυτά, που αγόραζε κάποιος με 600 ευρώ, έπρεπε να κάνει 15 like την ημέρα με εξασφαλισμένο μηνιαίο εισόδημα 765 ευρώ. Αλλα πακέτα υπόσχονταν ως και 4.000 τον μήνα. Τα μέλη έπρεπε να στείλουν στην εταιρεία screenshot που αποδείκνυαν ότι όντως εκτέλεσαν τα βήματα για το like.

Όσοι έφερναν νέα μέλη στην εταιρεία είχαν υπέρ τους μια προμήθεια της τάξης του 15%, ένα κλασικό «τυράκι» για το στήσιμο μιας πυραμίδας. Όμως οι πληρωμές για την εγγραφή γίνονταν σε κρυπτονομίσματα. Το μέλος υποχρεωνόταν να καταθέσει ευρώ σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και να πληρώσει την εταιρεία σε αυτό, ενώ σε κρυπτονόμισμα θα εισέπραττε και τα κέρδη. Ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα σε αυτές τις συναλλαγές, τα οποία οι υπεύθυνοι παρουσίασαν στη γενικότερη αστάθεια της αγοράς των κρυπτονομισμάτων. Στην πραγματικότητα προετοιμαζόταν η αρπαγή των χρημάτων των «επενδυτών».

Με πληροφορίες απο το protothema.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ