Ο Σπήλιος Λιβανός τολμά και καταγγέλλει την τράπεζα Πειραιώς: Υπονομεύετε την περιφερειακή ανάπτυξη!

Ο έντιμος τέως υπουργός και νυν βουλευτής Σπήλιος Λιβανός ο οποίος υπέβαλλε την παραιτηση του για λόγους ευθιξίας και όχι για κάποια εσφαλμένη απόφαση ή πράξη του, αποδεικνύει με την συμπεριφορά του γιατί μπήκε στο στόχαστρο…

Άλλωστε η πορεία του στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ήταν άκρως επιτυχημένη, με όλα τα ευνοϊκά μέτρα τα οποία ελήφθησαν να φέρουν την δική του υπογραφή. Η κατάρρευση και η εγκατάλειψη της πρωτογενούς παραγωγής, του αγροτικού τομέα, της κτηνοτροφίας, είναι εμφανής από την στιγμή που ο Σπήλιος Λίβανος έφυγε από το υπουργείο…

Τώρα, ως βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, δεν φοβάται να συγκρουστεί ούτε με την πανίσχυρη τράπεζα Πειραιώς, η οποία αντί να γίνεται μοχλός της περιφερειακής ανάπτυξης, μετατρέπεται σε τροχοπέδη.

Σε συνέχεια του ψηφίσματος της 18ης Μαΐου που του κοινοποιήθηκε από τον Δήμο Θέρμου σχετικά με το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θέρμο, ο κ. Λιβανός προέβη σε άμεσες ενέργειες ζητώντας άμεσα από την ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς την αποτροπή του κλεισίματος του εν λόγω υποκαταστήματος.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφέρει στην επιστολή του τις πολλαπλές αρνητικές συνέπειες που θα είχε μια τέτοια απευκταία εξέλιξη για τους συμπολίτες μας, κατοίκους, αγρότες και επιχειρηματίες, καθώς θα τους ανάγκαζε σε επιπλέον μετακινήσεις και θα τους επιβάρυνε σε κόστος και χρόνο, δεδομένου ότι πρόκειται για μια δύσβατη ορεινή αγροτική περιοχή.

Ταυτόχρονα, ο κ. Λιβανός επισημαίνει και τις γενικότερες αρνητικές επιπτώσεις μιας τέτοιας ενδεχόμενης απόφασης για την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Θέρμου, που αποτελεί σημαντικό ιστορικό-πολιτιστικό κέντρο της χώρας μας με πλήθος επισκεπτών για ιστορικούς και θρησκευτικούς λόγους, ενώ συνιστά και πόλο έλξης εναλλακτικού τουρισμού.

Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Λιβανός καλεί την ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς να λάβει της «σωστή απόφαση για το καλό του τόπου μας και την ανάπτυξη της περιοχής μας» αποτρέποντας το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.

Το γιατί μόνον ο Σπήλιος Λίβανος τόλμησε και γιατί οι υπόλοιποι σιωπούν, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να εξηγηθεί.

Η κυβέρνηση πάντως θα έπρεπε να έχει αποτρέψει την κληρονόμο της Αγροτικής Τράπεζας από τέτοιες ενέργειες, ειδικά τώρα που η επισιτιστική κρίση βρίσκεται προ των πυλών. Αντί να ενισχύουμε την περιφέρεια και την αγροτική ανάπτυξη, επιτρέπουμε στους τραπεζίτες να δίνουν την χαριστική βολή…

Ακολουθεί ολόκληρο κείμενο της επιστολής του κ. Λιβανού στην Τράπεζα Πειραιώς:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Με λύπη μου πληροφορήθηκα από σχετικά δημοσιεύματα αλλά και το ψήφισμα της 18ης Μαΐου του Δήμου Θέρμου τη φημολογία για ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θέρμο.

Ένας πιθανός τέτοιος σχεδιασμός από μέρους της Τράπεζας Πειραιώς μόνο αρνητικές συνέπειες θα επιφέρει για την περιοχή, επιβαρύνοντας σημαντικά τους κατοίκους της, καθώς αποτελεί το μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας που έχει παραμείνει στην περιοχή εξυπηρετώντας την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμου.

Μία τέτοια απευκταία εξέλιξη θα ανάγκαζε τους συμπολίτες μας, κατοίκους, αγρότες και επιχειρηματίες, σε πρόσθετες μετακινήσεις για την τραπεζική τους εξυπηρέτηση, επιβαρύνοντας τους σημαντικά σε κόστος και χρόνο. Δεδομένου, δε, ότι πρόκειται για μια δύσβατη ορεινή αγροτική περιοχή, κάθε επιπλέον μετακίνηση καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών, οι οποίοι επιπλέον αδυνατούν να εξοικειωθούν και με τις σύγχρονες διαδικασίες ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Επιπρόσθετα, η περιοχή του Θέρμου έχει ανάγκη από ένα τραπεζικό υποκατάστημα, καθώς είναι ένα από τα πλέον σημαντικά ιστορικό-πολιτιστικά κέντρα της χώρας μας, που αποτελούσε την έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας – προδρόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2.500 χρόνια πριν δημιουργηθεί – και γενέτειρα μιας μεγάλης φυσιογνωμίας του ορθόδοξου χριστιανισμού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ενώ σήμερα στο Θέρμο λειτουργεί ένα σύγχρονο και εξαιρετικά λειτουργικό αρχαιολογικό μουσείο. Η περιοχή συνιστά, λοιπόν, ανερχόμενο και σημαντικό πόλο έλξης ιστορικού και θρησκευτικού τουρισμού.

Επιπλέον, η γεωγραφική θέση του Θέρμου στην κορυφή της μεγαλύτερης και σημαντικότερης ελληνικής λίμνης, της Τριχωνίδας, το καθιστούν σημείο αναφοράς για τις ταχέως αναπτυσσόμενες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της προτεραιότητας που δίνει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού και της ορεινής Ελλάδας.

Συνεπώς, ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματός σας στο Θέρμο θα οδηγούσε, λόγω των αρνητικών οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων, σε ανάσχεση της συνολικότερης ανάπτυξης της περιοχής και θα λειτουργούσε αποτρεπτικά στην περαιτέρω προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών.

Με βάση το ανωτέρω σκεπτικό και δεδομένου ότι η Τράπεζα Πειραιώς και η ηγεσία της διαχρονικά στέκεστε στο πλευρό των κατοίκων της ελληνικής επαρχίας, παρακαλώ να λάβετε και τώρα τη σωστή απόφαση για το καλό του τόπου μας και την ανάπτυξη της περιοχής μας και να αποτρέψετε το κλείσιμο του υποκαταστήματός σας στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.

Με εκτίμηση,
Σπήλιος Λιβανός
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας»

Πληροφορίες από το Agrinionews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ