Η κυβέρνηση στην υπηρεσία των καρτέλ, εξαφανίζει τα υπερέσοδα με τροπολογία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τροπολογία ντροπής, εξαφανίζουν τα κέρδη των εταιρειών!
Η απόλυτη κυβερνητική εξαπάτηση προδιαγράφεται με την δήθεν φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ρεύματος μετά και την αισχρή τροπολογία της κυβερνησης που υπαγορεύει στην κατά τα άλλα «ανεξάρτητη» ΡΑΕ, τον τρόπο που θα υπολογίσει τα «κέρδη»…

Εάν λοιπόν τα 500 εκατομμύρια € που είχαν υπολογιστή τα περιβόητα υπερκέρδη, σας φαινόντουσαν λίγα, τώρα με τη νέα αυτή εξέλιξη, απλώς θα εξαφανιστούν!

Αυτό διότι σύμφωνα με την συγκεκριμένη τροπολογία, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για να καταλήξει στο τελικό ποσό, θα πρέπει να αφαιρέσει τις εκπτώσεις που έκαναν οι εταιρείες στους πελάτες τους, τις επιστροφές που προέκυψαν από διμερείς συμβάσεις, αλλά και τις απώλειες από τα σταθερά τιμολόγια!

Αφού γίνουν όλα αυτά, θα υπάρξει και η εμπλοκή ορκωτών λογιστών που θα ελέγξουν τα τελικά μεγέθη, γεγονός που φυσικά θα διευρύνει τον χρόνο κατά τον οποίο οι εταιρείες θα κληθούν για να πληρώσουν, στο απώτερο μέλλον…

Όπως μάλιστα αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή σήμερα, σύμφωνα με την νέα τροπολογία, όχι απλώς θα μειωθούν τα κέρδη τα οποία υποτίθεται ότι θα φορολογηθούν, αλλά κυριολεκτικά θα εξανεμιστούν! Αφού μετά την αφαίρεση των εκπτώσεων πχ. για την ΔΕΗ, μετά και την αφαίρεση της ζημιάς των σταθερών τιμολογίων και των διμερών συμβάσεων, το υποτιθέμενο ποσό των 340 εκατομμυρίων €, θα εκμηδενιστεί!

Μιλάμε για μία απίστευτη εξαπάτηση, μία πρωτοφανή κυβερνητική μεθόδευση τόσο για να αφοπλίσει την ΡΑΕ, αλλά κυρίως για να χαρίσει εκατομμύρια στο καρτέλ ενέργειας. Αίσχος!

Έτσι κλείνει ένας μεγάλος κύκλος κυβερνητικής απάτης που ξεκίνησε από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, ο οποίος παρουσίασε ως δήθεν δική του πρωτοβουλία στην φορολόγηση των υπερκερδών, ενώ επρόκειτο για πρόταση της Κομισιόν προς τα κράτη – μέλη. Σήμερα μπαίνει η οριστική ταφόπλακα, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μπανανία, οι «ανεξάρτητες αρχές» σε απολύτως εξαρτημένα όργανο του μεγάρου Μαξίμου και ο Έλληνας έχει καταστεί πρόβατο για άρμεγμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ