Θέλουμε αλήθειες και αποφασιστικότητα στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Αγαπητοί αναγνώστες, μήπως στα “αποθεματικά” των αποθηκών σας βρίσκεται καμία οβιδούλα, τίποτα νάρκες, μπαζούκας, Αραβίδα, μάνλιχερ, μπας και ξέμειναν τίποτε σφαιρούλες; Αν έχετε, να τα στείλουμε στην Ουκρανία.

Για να σοβαρευτούμε, στέλνουν τα αποθέματα του ελληνικού στρατού, και δεν μου λέτε κύριοι με ποιανού εξουσιοδότηση; Εσείς δεν είστε που πριν από μόλις ένα μήνα έλεγε ο ΥΕΘΑ στη Βουλή και διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει θέμα άλλης αποστολής; Επομένως η κυβέρνηση επέλεξε να πει ψέματα, να μην ενημερώσει τους εκπροσώπους του έθνους και κατά συνέπεια τον λαό, (που έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για αυτά τα οπλικά συστήματα) ενώ παράλληλα εκτίθεται ανεπανόρθωτα από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, που ανακοίνωσε την νέα αποστολή όπλων, από την Ελλάδα προς την Ουκρανία, ενώ μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το τι ακριβώς έχουμε στείλει, όπως ποσότητες και τύπους όπλων και πυρομαχικών.

Αλήθεια τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 του Καναδά και της Ζηλανδίας που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και απογειώθηκαν με προορισμό την Πολωνία. Τι να μετέφεραν άραγε; Τεράστιου μεγέθους η ευθύνες της κυβέρνησης και κάποια στιγμή, θες αργά, θες γρήγορα θα διευκρινιστεί με ακρίβεια τι έχει στείλει.

Άμοιροι ευθυνών όμως δεν είναι και η στρατιωτική ηγεσία, η οποία λογικά είναι και η άμεσα ενδιαφερόμενη να έχει άφθονο υλικό στις αποθήκες της, έστω και «πλεονάζων». Ποια είναι λοιπόν η άποψη της ηγεσίας του στρατού; Υπήρξε Συμβούλιο Αρχηγών; Συζητήθηκε το θέμα και υπήρξε συμφωνία για την αποστολή των όπλων «από τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων» όπως επαναλαμβάνει ο ΥΕΘΑ;.

Ερωτήματα διπλά και τριπλά, που ζητούν απάντηση, την ώρα που η γειτονική Τουρκία μας απειλή ευθέως με πόλεμο και μέρα με την μέρα, το πάει μέχρι έτσι μέχρι που να φτάσει το πράγμα σε τέτοιο σημείο, που ακόμη και οι πιο μηδίσαντες να πούνε ως εδώ και μη παρέκει. Μετά από αυτά να δίνει η χώρα μας ελαφρύ και βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία; Για όνομα του θεού κάνετε έγκλημα ενάντια στην άμυνα του στρατεύματος, όταν του αφαιρείται την πολεμική εφεδρεία σε υλικό. Βέβαια αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι τα όπλα αφαιρούνται από την πιο απειλούμενη και ποιο ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδος, από τα νησιά του αιγαίου, τότε μιλάμε για σιωπηρή αποστρατικοποίηση, με κίνδυνο να βιώσουμε ότι έπαθε η Κυπριακή Δημοκρατία, όταν η χούντα της Αθήνας, πήρε την προδοτική απόφαση να αποσύρει την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο το 1967, με 3 συντάγματα πεζικού, 2 μοίρες καταδρομών, 2 ιλες τεθωρακισμένων, αφήνοντας στο έλεος της Τουρκίας το νησί. Και ναι, δίνουν όπλα ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά πείτε μια, μόνο μία που να απειλείται πραγματικά με πόλεμο και να έχει συνεχόμενες παραβιάσεις των συνόρων της από όμορη χώρα, μόνο η Ελλάδα έχει αυτό το ατυχές προνόμιο.

Ας ανοίξουμε όμως μια παρένθεση για να θυμηθούμε τι λέει το Σύνταγμα των Ελλήνων και συγκεκριμένα το άρθρο 144 παράγραφος 1 : «Όποιος σχετικά με πόλεμο που ξέσπασε ή που επίκειται κατά της ελληνικής πολιτείας ενεργεί παράνομα και εν γνώσει, με τρόπο που μπορεί να ενισχύσει τις πολεμικές δυνάμεις του εχθρού ή να βλάψει τις πολεμικές δυνάμεις της ελληνικής πολιτείας ή των συμμάχων της, τιμωρείται με ποινή θανάτου ή με ισόβια κάθειρξη.»

Κλείνουμε την παρένθεση και συνεχίζουμε. Αλήθεια για όλα αυτά που έγιναν μέχρι σήμερα είχαμε κάποιο χειροπιαστό «αντάλλαγμα»; Μέχρις στιγμής για τις ΗΠΑ ναι, για την Ελλάδα αν και όταν. Την ίδια στιγμή που στην άλλη πλευρά η Άγκυρα που λέει «όχι» σε όλα και προσβάλει τον Έλληνα πρωθυπουργό κλείνοντας του στα μούτρα την πόρτα της διπλωματίας, όχι μόνο δεν χάνει αλλά κερδίζει συνέχεια «έδαφος» και παράλληλα προχωράει σε ενέργειες πρόκλησης «θερμού επεισοδίου».

Μην μας παραξενεύει, ξέρει πάρα πολύ καλά τι κάνει, μια και γνωρίζει ότι οι Αμερικανοί θα τρέξουν αμέσως να σβήσουν τη «φωτιά» και βεβαίως για να μη διαλυθεί η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ θα κάνουν το αναμενόμενο, θα απευθυνθούν σε αυτή την χώρα που δεν διεκδικεί και δεν απαιτεί τίποτα, σε εμάς δηλαδή, υποχρεώνοντας μας να κάνουμε εδαφικές ή άλλες παραχωρήσεις προς όφελος της Άγκυρας, όπως ακριβώς έγινε στα Ίμια που βρέθηκε μάλιστα πρωθυπουργός, (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με Σημίτη) που τους είπε και «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» που γκριζάρισαν ολόκληρη περιοχή και από ελληνική έγινε «ακαθορίστου κυριαρχίας»!!

Και όμως ο πρωθυπουργός της Ελλάδος έχει μια μεγάλη ευκαιρία να δείξει ότι αυτά που λέει: «μην νομίζει ο Ερντογάν ότι δεν θα υπερασπιστώ την ακεραιότητα της χώρας μου» ότι όντως τα εννοεί και μπορεί να το αποδείξει, και προς συμμάχους που μας πιέζουν να τα βρούμε με έναν που μας έκλεισε τις πόρτες, αλλά και προς αντιπάλους, με μια απλή εντολή: σε επόμενη παραβίαση ή υπέρπτηση από drones η κατάρριψη θα είναι άμεση.

Αυτός είναι ο ένας και μόνος τρόπος για να καταλάβουν επιτέλους όλοι τους: σύμμαχοι, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ το μήνυμα που θα εκπέμψει η Ελλάδα. Σε αντίθετη περίπτωση θα καταντήσουμε περίγελος των φίλων μας και κλωτσοσκούφι της Άγκυρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ