Πράξη αντίστασης στη λήθη, για έναν μεγάλο Αξιωματικό! Η παρουσίαση του βιβλίου για τον Σ.Μουστακλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος πολύς και σπουδαίος στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ), όπου η Δημητρακάκη-Μουστακλή, παρουσίασε το βιβλίο της για τον «άνδρα που δεν έζησε». Έναν μεγάλο άνδρα, τον Σπύρο Μουστακλή…

«Σπύρος Μουστακλής: Ένας Ελεύθερος Πολιορκημένος», ο τίτλος του βιβλίου…
Κόσμος πολύς από όλο το πολιτικό φάσμα, αλλά και άνθρωποι που έζησαν τον αγώνα του Σπύρου Μουστακλή. Όπως είπε η κυρία Πέπη Ρηγοπούλου, ένα από τα πρόσωπα σύμβολα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η συγκέντρωση τόσου κόσμου έμοιαζε «με πράξη αντίστασης ενάντια στη λήθη».

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του είπε ότι ότι η σύγχρονη Ιστορία μας έχει ήδη μιλήσει και αποφανθεί για τον Σπύρο Μουστακλή. Και νομίζω πως απλώς αποδίδω την πραγματικότητα, δίχως ίχνος υπερβολής, λέγοντας πως στο «Συναξάρι» του ο Σπύρος Μουστακλής, ως πρότυπο γενναίου και ανυποχώρητου Αντιστασιακού κατά την διάρκεια της σκοτεινής περιόδου της προδοτικής επτάχρονης δικτατορίας 1967-1974, χαρακτηρίζεται δικαιωματικώς, κατά το Ήθος του και τους Αγώνες του, ως ένας αυθεντικός «Νεομάρτυρας της Δημοκρατίας».

Ο Στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος , δύσκολα έκρυψε τη συγκίνηση του όταν είπε πως «ο Σπύρος Μουστακλής τίμησε τη στολή του Έλληνα του Αξιωματικού».
Για τον Σπύρο Μουστακλή και το βιβλίο της Χριστίνας Μουστακλή μίλησαν ακόμη ο Γιώργος Λιάνης Δημοσιογράφος,ο Τάσος Σακελλαρόπουλος Ιστορικός, Υπεύθυνος Ιστορικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη και ο Διονύσιος Σταθακόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κύπρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ