Τι να πεις σε αυτούς τους γονεις που έχασαν το αγγελούδι τους οταν πνίγηκε μεσα στο παίδων απο το γάλα του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεσπούν οι γονείς που παρέλαβαν νεκρό το νεογέννητο παιδί τους από το νοσοκομείο Παίδων, το περασμένο Αύγουστο.

Το βρέφος που νοσηλευόταν σε μονάδα αυξημένης φροντίδας, πνίγηκε με το γάλα του, χωρίς κανένας να το καταλάβει, με τις νοσηλεύτριες να το εντοπίζουν νεκρό την επόμενη μέρα.

«Οικογενειακώς μας καταστρέψανε. Ούτε ένα συγνώμη δεν μου ζήτησε κάποιος εκεί μέσα. Ένα συγνώμη ήθελα να το ακούσω από τους υπεύθυνους. Δεν μου έμεινε και κάτι άλλο να κάνω μόνο αυτή τη μήνυση. Δεν το πιστεύω ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα υγιέστατο μωρό», δήλωσε στο Star ο πατέρας του μωρού.

Όπως εξήγησε ο πατέρας, είχαν μεταφέρει το μωρό στο νοσοκομείο καθώς είχαν φοβηθεί ότι έχει κορωνοϊό. οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι το παιδί ήταν υγιέστατο. Λίγο προτού πάρει εξιτήριο το βρέφος, οι γιατροί τους κάλεσαν και τους ενημέρωσαν ότι ήταν νεκρό:

Ενώ μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας λέγανε ότι “είναι ένα παιδί υγιέστατο γιατί μας το φέρατε εδώ” δηλαδή μας ρίχνανε και ευθύνες γιατί το πήγαμε εκεί… Στις 8-9 ημέρες βρήκαμε πέντε κλήσεις από το νοσοκομείο ξυπνώντας εκείνο το πρωί. Κατάλαβα με τη μία με τις πέντε αναπάντητες ότι κάτι έχει συμβεί και παίρνουμε τηλέφωνο και μας είπανε ό,τι χειρότερο μπορούσαμε να ακούσουμε, ότι έγινε εισρόφηση γάλακτος. Ότι το παιδί ταΐστηκε τρεις παρά τέταρτο το πρωί και έξι παρά τέταρτο το πρωί βρέθηκε ωχρό, πνιγμένο μέσα το γάλα του» περιέγραψε ο πατέρας.

Οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή, ωστόσο ήταν κλινικά νεκρό, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή δύο μέρες μετά. Στην αιτία θανάτου του, αναφέρεται ότι το παιδί κατέληξε καθώς υπέστη διάμεση πνευμονίτιδα και η υποξική εγκεφαλοπάθεια.

Οι γονείς αποφάσισαν να κινηθούν νομικά και για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία. Μένει να αποφασίσει ο εισαγγελέας εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ