Έρχονται σκληρα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ετοιμάζεται να ανακοινώσει δεσμίδα μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας, τα οποία θα αφορούν τόσο σε δημόσια κτίρια, όσο και σε ιδιωτικές κατοικίες.

Αυτό, εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η ρύθμιση της θερμοκρασίας των κλιματιστικών περιλαμβάνεται στα εν λόγω μέτρα, ενώ αναμένεται να υπάρχει πρόβλεψη για κίνητρα που αφορούν στην αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών, παρεμβάσεις σε κτίρια δημόσια και ιδιωτικά (π.χ. εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων, κ.ά.), ενώ αναμένεται να ενθαρρύνεται η χρήση όσο το δυνατόν λιγότερο, των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Μείωση της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια

Δεν αποκλείεται, επίσης, να γίνει σύσταση για τηλεργασία των δημοσίων υπαλλήλων, όπως έχει γίνει ήδη σε Ισπανία και Ιταλία, περιορισμό της χρήσης κλιματιστικών σε δημόσια κτίρια, αλλά και κίνητρα για χρήση από τους εργαζόμενους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Με τα μέτρα θα επέλθει εξοικονόμηση ενέργειας, έτσι θα υπάρξει και μείωση στους λογαριασμούς του ρεύματος, ενώ θα συμβάλλουν και στην προσπάθεια για μείωση της εξάρτησης της Ε.Ε. από τη ρωσική ενέργεια.

«Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη σε αυτή την συλλογική προσπάθεια», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός. «Με μερικές αλλαγές στην συμπεριφορά μας, μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, να γλιτώσουμε χρήματα και να διευκολύνουμε την προσπάθεια της χώρας να μειώσει συνολικά το ενεργειακό της αποτύπωμα. Είναι πολιτικές που μόνο όφελος έχουν στην εφαρμογή τους. Η κυβέρνηση θα φροντίσει να παρουσιάσει σύντομα ένα συγκεκριμένο και συνεκτικό σχέδιο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης από το Προεδρικό Μέγαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ