Οι Ρώσοι επιχειρούν περικύκλωση δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών στα ανατολικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εάν δεν υπάρξει διαταγή υποχώρησης, οι μονάδες της 17ης Επιλαρχίας αρματων, του 58ου τάγματος του μηχανοκίνητου πεζικού, της 111ης και 118ης ταξιαρχίας της εδαφικής άμυνας, του εθνικού τάγματος «Donbass» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και της 4ης, 27ης ταξιαρχίας και το 15ο σύνταγμα NGU θα βρεθούν σε ρωσικό κλοιό.

Παρόμοιες είναι οι πληροφορίες που έρχονται από την ουκρανική πλευρά, με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς να κάνουν λόγο για επιχείρηση περικύκλωσης τον Ουκρανικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο και την προσωρινή κατάληψη του κεντρικού αυτοκινητόδρομο που αποτελεί τη μοναδική διέξοδο από την περιοχή αφού οι γέφυρες έχουν καταστραφεί, από ρωσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, η ομάδα των 50 περίπου Ρώσων στρατιωτών, απωθήθηκε και ο δρόμος άνοιξε ξανά.

Οι Ρώσοι πάντως προχωρούν με προσεκτικές κινήσεις προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες τους. Βομβαρδίζουν ανελέητα τις θέσεις των ουκρανών με το πυροβολικό, και κερδίζουν μερικά χιλιόμετρα καθημερινά. Εάν πάντως καταφέρουν να περικυκλώσουν τον κύριο όγκο των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντόνμπας, όπως είναι ξεκάθαρο ότι επιχειρούν, μάλλον θα εισέλθουμε στην τελευταία φάση του πολέμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ