Ν. Ιωνία: Αποχώρησαν βουλευτές από την εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και οι Βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και Θανάσης Λιούπης, αποχώρησαν από την εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μνημείο στο Άλσος Ανδρ. Βαλαχής στη Ν. Ιωνία.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας Κων. Περκουλίδης, στηλίτευσε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο δεν αναφέρθηκε στη Γενοκτονία των Ποντίων και οι τρεις βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες αποχώρησαν από την εκδήλωση, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους.
Σε δήλωση της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανέφερε: Σε εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας αφιερωμένη στην Ημέρα τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, μια εκδήλωση που μας ενώνει όλες και όλους απέναντι σε κάθε μορφή και έκφραση μισαλλοδοξίας και αντισημιτισμού, κάποιοι επέλεξαν, με τον λόγο τους, να αλλοιώσουν το μήνυμα, να αποδυναμώσουν, με άκυρα σχόλια, την ουσία και να αποπροσανατολίσουν από το ιερό χρέος του αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
 
Αυτήν την συμβολική ημέρα αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, μικρότεροι των προσδοκιών, φτωχότεροι στο πνεύμα και στην ομοψυχία.
Ν. Ιωνία: Αποχώρησαν βουλευτές από την εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Τη δική του απάντηση δίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας, μιλώντας στο TheNewspaper.gr για το επεισόδιο που δημιουργήθηκε, στη διάρκεια εκδήλωσης για την Γενοκτονία των Ποντίων στη Νέα Ιωνία Βόλου.
Ο κ. Περκουλίδης ξεκαθαρίζει ότι δεν αναφέρθηκε σε κόμματα, αλλά σε διαχρονικές αντιλήψεις της πολιτικής εξουσίας στην Ελλάδα και απέδωσε τις αποχωρήσεις σε… παρεξήγηση και πολιτικά παιχνίδια.
«Δεν ξέρω γιατί δημιουργήθηκε θέμα. Στην ομιλία μου αναφέρθηκα στις απόψεις των συμπολιτεύσεων και αντιπολιτεύσεων διαχρονικά. Δεν αναφέρθηκε ούτε κυβέρνηση, ούτε Μητσοτάκης. Το θέμα είναι η μη αναγραφή της ιστορίας των Ελλήνων της Ανατολής στα σχολικά βιβλία. Ποιος ευθύνεται γι΄ αυτό; Αποχωρεί η κ. Μακρή, ως υφυπουργός Παιδείας δίχως να λάβει υπόψιν ότι ένα παιδί που τελειώνει το σχολείο, δεν ξέρει που είναι ο Πόντος και η Σμύρνη;
Δεν χαϊδεύουμε αυτιά εμείς. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Αυτοί μας χρωστάνε. Τους απαντάμε να αγωνιστούν οι Κυβερνήσεις, όποια κι αν είναι, για την υποστήριξη της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Δεν είμαστε λαός λωτοφάγων. Να μπει η ιστορία στα βιβλία των σχολείων. Εγώ σε προσωπικό επίπεδο δεν το κατάλαβα κιόλας ότι αποχώρησαν. Γιατί δεν έφυγε ο κ. Μπουκώρος για παράδειγμα; Δεν αναφέρθηκα σε κανένα κόμμα. Μόνο σε διαχρονικές αντιλήψεις στην Ελλάδα σε συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις που διακατέχονται από φιλοΚεμαλισμό. Εμείς υπηρετούμε την αλήθεια της ιστορίας. Δε χαϊδεύουμε αυτιά. Δε μας ενδιαφέρουν τα κόμματα. Ο Πόντος είναι υπεράνω όλων. Δεν υπάρχει ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ ούτε ΚΙΝΑΛ. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις δε βοηθούν στην προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Η αλήθεια είναι σκληρή και πρέπει να ακούγεται» είπε μιλώντας στο TheNewspaper.gr ο κ. Περκουλίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ