Τουρκικές παραβιάσεις: Άδειασε την Ελλάδα ο…. ελληνικής καταγωγής Πρέσβης των ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη «κρυάδα» του νέου πρέσβη

Ήρθε και η πρώτη «κρυάδα» από τον Ελληνοαμερικανό πρέσβη των ΗΠΑ Γιώργο Τσούνη. Ρωτήθηκε αν πιστεύει πως θα έχουμε ένα «καυτό» καλοκαίρι με την Τουρκία , για να απαντήσει: «Εγώ είμαι υπεύθυνος για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, αυτό θα πρέπει να το απαντήσει κάποιος άλλος».

Όμως έχουμε και συνέχεια. Ρωτήθηκε για τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στην Αλεξανδρούπολη, και αρκέστηκε να πει πως «το συμβάν τράβηξε τα βλέμματα όλων. Ωστόσο, όλοι οι σύμμαχοι-μέλη του ΝΑΤΟ κάθονται στο ίδιο τραπέζι και συζητούν τις διαφορές τους σε διπλωματικό επίπεδο». Για όποιον παρακολουθεί τα διπλωματικά, ο κ. Τσούνης λέει με άλλα λόγια την σταθερή θέση των ΗΠΑ «βρείτε τα».

BERLIN, GERMANY: Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan (R) shares a laugh with Berlin Mayor Klaus Wowereit (L) as he visited the capital's Kreuzberg district, home to one of the largest Turkish communities outside of Turkey 09 January 2004. Erdogan is in Berlin for a two-day international forum organised by the Bertelsmann Media Group. AFP PHOTO DDP/MICHAEL URBAN GERMANY OUT (Photo credit should read MICHAEL URBAN/AFP/Getty Images) Σύμφωνα με το υπάρχοντα νόμο δεν μπορεί να τοποθετηθεί ως Διοικητής της ΕΥΠ κάποιος με απολυτήριο λυκείου. Ο Μητσοτάκης σήμερα, αλλάζει αυτή την ώρα στη Βουλή... το Νόμο ! Πλέον δε χρειάζεται να έχει πτυχία. Να τον συγκρίνουμε με τον Τούρκο; Έλληνας Διοικητής ΕΥΠ : Απολυτήριο Λυκείου Τούρκος Διοικητής MİT : Ο Hakan Fidan, διαθέτει πτυχίο του Πανεπιστημίου του Maryland, ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ, με διδακτορική διατριβή του Πανεπιστημίου Bilkent, υπότροφος του τουρκικού στρατού, επικεφαλής του τουρκικού οργανισμού ανάπτυξης, αναπληρωτής υφυπουργός παρά το πρωθυπουργό. Erdogan laugh laughing

Είναι αλήθεια πως μετά το συμβάν πάνω από την Αλεξανδρούπολη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε προς την Άγκυρα πως πρέπει να αποφεύγει τις προκλήσεις και να σέβεται τον κυρίαρχο εναέριο χώρο της Ελλάδας. Αλίμονο, τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν στα 2,5 ν.μ., δηλαδή ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής. Η πρόκληση αυτή δε, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη γιατί μπορεί να προκαλέσει θερμό επεισόδιο από το πουθενά. Αυτό όμως δεν αλλάζει την κρυάδα από τον κ. Τσούνη ή μέσω του κ. Τσούνη. Την ίδια ώρα οι Αμερικανοί αξιωματούχοι όλων των επιπέδων λένε προς τους Ελληνες ομολόγους τους ότι η Ελλάδα δεν είναι απλά πυλώνας σταθερότητας ή καλός σύμμαχος, αλλά κάτι παραπάνω, χώρα «πρότυπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ