Ηλεία: Ο συζυγοκτόνος με τη βαριοπούλα έσπασε τα ισόβια και αποφυλακίζεται!

Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Ηλεία ξαναέρχεται στο φως της δημοσιότητας, καθώς ο άνθρωπος που σκότωσε τη γυναίκα του το 2013 μετά από εννέα χρόνια εγκλεισμού του στις φυλακές, φαίνεται πως βαδίζει τον δρόμο προς την ελευθερία του.

Τού αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Ο συζυγοκτόνος είχε χτυπήσει τη γυναίκα του, με σφυρί και κατσαβίδι και της είχε δώσε το τελικό χτύπημα με βαριοπούλα. 9 χρόνια μετά τη δολοφονία, το δικαστήριο του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να σπάσουν τα ισόβια, αλλά να ανοίξει και ο δρόμος για την ελευθερία του. Αφού ήδη έχει εκτίσει την προβλεπόμενη ποινή και μπορεί να αποφυλακιστεί.

Στο εδώλιο κάθισε ο 54χρονος σήμερα αλλοδαπός συζυγοκτόνος, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου με την ανώτερη ποινή, της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος της συζύγου χωρίς ελαφρυντικά. Απέδωσε τη δολοφονία στο αλκοόλ που είχε καταναλώσει και ζήτησε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επιεική μεταχείριση.

Κατόρθωσε να πείσει, τακτικούς και λαϊκούς δικαστές, οι οποίοι τον έκριναν ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος της συζύγου του, αλλά του αναγνώρισαν δύο ελαφρυντικά, μετά και από πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας αλλά και της υπεράσπισης. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο έκανε δεκτά τα ελαφρυντικά, του πρότερου σύννομου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς κατά την περίοδο της κράτησής του και του επέβαλε συνολική ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 14 ετών.

«Είμαι παππούς, έχω εγγόνια στην χώρα μου και δεν τα έχω δει ποτέ», είπε στο Δικαστήριο ζητώντας να μειωθεί η ποινή του λέγοντας πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την γυναίκα του και δεν είχε αίσθηση για τις πράξεις του. Στο Δικαστήριο δεν παρέστησαν μάρτυρες, καθώς τα παιδιά του είναι στην Ρουμανία, ενώ αναγνώστηκαν οι πρωτόδικες καταθέσεις. Το στυγερό έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 2013 το πρωί, στη Μανωλάδα Ηλείας, όταν βρέθηκε νεκρή η 41χρονη Ρουμάνα η οποία έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, στο παράπηγμα που έμεναν. Το άψυχο σώμα της 41χρονης γυναίκας από τη Ρουμανία, βρέθηκε από τον αδελφό της μαζί με έναν φίλο του, οι οποίοι είχαν χάσει τα ίχνη της και την αναζητούσαν επί δύο ημέρες. Την εντόπισαν τελικά στην καλύβα που έμενε με τον σύζυγό της, σε τραγική κατάσταση, καθώς ήταν βάναυσα χτυπημένη, γυμνή από τη μέση και κάτω και με πολλαπλά τραύματα.

Το ανδρόγυνο, που είχε δύο κόρες στη Ρουμανία, ηλικίας τότε 23 και 24 ετών, είχαν έρθει στην Ελλάδα πέντε χρόνια πριν, για να βρουν εργασία στα χωράφια της Ηλείας με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Δυστυχώς, όμως, η 41χρονη έμελλε να βρει τραγικό θάνατο από την επίθεση του συζύγου της, με το μοιραίο να επέρχεται μετά από το χτύπημα με τη βαριοπούλα, ενώ ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ