Πρωτοφανες αυτο που συμβαίνει στην Κρήτη: Γέμισαν οι παραλιες με σύριγγες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από Καρτερό μέχρι την Παχειά Άμμο στο Λασίθι, μπορεί κανείς να αντικρίσει χιλιάδες σύριγγες στις ακτές, γεγονός που έχει προκαλέσει τρόμο στους πολίτες.

Σύμφωνα με το ekriti, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Λουμπούνης, δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ότι πρόκειται για αχρησιμοποίητες σύριγγες.

DE19303C 448E 4914 AC6D C11626B877CB

AF7225A5 6765 49EE B27E B6ADD8341134

«Δεν είναι επικίνδυνες σε περίπτωση που κάποιος μολυνθεί γιατί φαίνονται ότι είναι αχρησιμοποίητες», τόνισε ο κ. Λουμπούνης ωστόσο κάλεσε τους λουόμενους να είναι προσεκτικοί γιατί κάποιες βρέθηκαν χωρίς καπάκι και μπορεί να τραυματιστούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το πώς βρέθηκαν στις παραλίες, ωστόσο υπέθεσε ότι πιθανόν να προέρχονται από φορτίο πλοίου το οποίο πιθανόν να έπεσε στη θάλασσα.

«Μητέρες με παιδιά, είπε, που τηλεφωνούν συνεχώς για να μου πουν ότι τις βρίσκουν θαμμένες στην άμμο και φοβούνται μήπως κάποιος τρυπηθεί» τόνισε από πλευράς του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχειάς Άμμου Γιώργος Ραπάνης ο οποίος πρόσθεσε ότι οι πολίτες φοβούνται ότι πρόκειται για σύριγγες που έχουν χρησιμοποιηθεί από χρήστες ναρκωτικών. Ο ίδιος εκτιμά ότι η πτώση τους στην θάλασσα, δεν ήταν ατύχημα: «Μπορεί να ήταν και εσκεμμένη, ίσως επειδή ήταν ελαττωματικές ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, όπως να ήταν παράνομο το φορτίο» δήλωσε.

Σημειώνεται ότι τα Λιμεναρχεία Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου διεξάγουν έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ