Θεσσαλονίκη-Φωτιά: Απεγκλωβίστηκαν 44 άτομα – Δύο διασωληνωμένοι στο Παπανικολάου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνολικά 44 άτομα ανάμεσά τους και παιδιά απεγκλώβισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στον ακάλυπτο ανάμεσα σε τρία κτίρια στην πλατεία Αριστοτέλους, σύμφωνα με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, Μάριο Αποστολίδη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ απο το thesstoday.gr

Για το συμβάν κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβεστικά με 40 άνδρες, μεταξύ αυτών και δύο ειδικά κλιμακοφόρα οχήματα για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να απεγκλωβιστούν άτομα από τα μπαλκόνια. Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πληροφορίες εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες στον ακάλυπτο μεταξύ τριών κτιρίων, πίσω από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ τουλάχιστον πέντε άτομα διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία. Δύο άτομα από αυτούς που απεγκλωβίστηκαν μάλιστα διακομίστηκαν διασωληνωμένα στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

»Είχαμε πληροφορίες ότι πρόκειται για εγκλωβισμένα άτομα, ειδοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα με 40 άνδρες ανάμεσά τους δύο ειδικά οχήματα, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουν αν έπρεπε άτομα από τα μπαλκόνια. Περιβάλλαμε από τρεις πλευρές το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, η οποία τελικά δεν ήταν στο κτίριο γραφείων ήταν στο διπλανό το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και με σκουπίδια μέσα», ανέφερε αρχικά ο υποστράτηγος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ο ίδιος συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι «από εκεί μάλλον ξεκίνησε η πυρκαγιά και δημιουργήθηκε μεγάλο θερμικό φορτίο, γι’αυτό υπήρχε και ο έντονος καπνός που φαινόταν από μακριά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτίριο. Απεγκλωβίσαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν στο διπλανό φροντιστήριο».

Από την πλευρά του ο αστυνομικός της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», Αλέξανδρος Σφεληνιώτης, αναφέρθηκε στο συμβάν καθώς και στις άμεσες και συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων αρχών. «Ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη πυρκαγιάς ποσω στον ακάλυπτο χώρο. Συμβάλλαμε τους συναδέλφους της πυροσβεστικής για να μπορέσουν να κατασβέσουν τη φωτιά. Βεβαιωθήκαμε ότι δεν υπήρχε κανένα άτομο. Απεγκλωβίσαμε ένα άτομο, ενώ υπήρχαν παιδιά στον έβδομο όροφο, σύμφωνα και με πληροφορίες από ενοίκους της πολυκατοικίας».

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ