Σάλος με την επίθεση του Κώστα Βαξεβάνη στον Νίκο Ευαγγελάτο: Βραβεύεται ο κονφερασιέ της Novartis

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανάρτηση του ο Κώστας Βαξεβανης αναφερει:

Όταν είσαι στην 108η θέση στην κατάταξη ελευθερίας του Τύπου, είναι λογικό να βραβεύεται ο κονφερασιέ της Novartis, Νίκος Ευαγγελάτος για την προσφορά του στη δημοσιογραφία. Κλείστε τον πάτο του βαρελιού γιατί θα μας καταπιεί το χάος.

Η θερμή υπόκλιση του τζέντλεμαν Νίκου Ευαγγελάτου στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου που τον βράβευσε για το δημοσιογραφικό του έργο

Πολύ σημαντικη διακδριση για τον Νικο Ευαγγελάτο που τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας, Γιώργος Καραγιάννης.

O θεσμός δημιουργήθηκε προς τιμήν του εκλιπόντος καθηγητή του ΕΜΠ, πρωτοπόρου των Γλωσσικών Τεχνολογιών και ιδρυτικού μέλους της διοικούσας του ECI, αείμνηστου Γιώργου Καραγιάννη.

Μαλιστα η φετινή 37η Τελετή Βραβείων Α.Β. Μπότση πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, που παρέδωσε η ίδια το βραβείο στον Νικο Ευαγγελάτο που διαπρέπει καθημερινά μεσα απο τις τηλεοπτικές του εκπομπές που εχουν γράψει ιστορία στην Ελληνική  τηλεοραση με τα γραφικά που χρησιμοποιουν.

Να θυμησουμε πως τον Οκτώβρη του 2021 ο Νίκος Ευαγγελατος είχε διαγραφει προσωρινά για 4 μήνες απο την ΕΣΗΕΑ και παρόλα αυτά κατάφερε να επανελεθει δυναμικά, τιμώντας τον η ίδια η Πρόεδρος της Δημοκρατιας.

17F0D539 B00B 4B11 90BD 2DB52BC0F32F

ECF71C85 D6A7 4CA6 B21C FC8A31C8D5EC

F6E93953 9FB1 4987 B790 3F4FEE6B3F0A

Οι φωτογραφιες ειναι απο το tlife.gr

Το Ίδρυμα Μπότση απένειμε ένα συνολικό βραβείο προς όλους τους υγειονομικούς συντάκτες της χώρας, το οποίο παρέλαβε η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Έλενα Ριζεάκου. «Καθένας προσωπικά και όλοι μαζί, κληθήκαμε να δώσουμε τη μάχη με έναν επικίνδυνο αόρατο εχθρό που απείλησε σοβαρά τη ζωή μας, την ελευθερία μας και τον ίδιο μας τον πολιτισμό. Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Με μεγάλη τόλμη, προσωπικό ρίσκο και αίσθημα ευθύνης, τίμησαν το ρόλο τους να ενημερώσουν την κοινωνία και αψήφησαν τον κίνδυνο», ανέφερε η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.

Ανάμεσα στους συντάκτες οι οποίοι βραβεύτηκαν είναι οι: Νικόλας Βουλέλης, Πάνος Αμυράς, Νίκος Ευαγγελάτος, Ροδούλα Λουλουδάκη, Ρίτσα Μπιζόγλη, Χρήστος Μουλίνος, Βασίλης Νέδος, Σοφία Πατραμάνη, Νίκος Στραβελάκης, Νίκος Φελέκης και Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Στη φετινή απονομή τιμήθηκε η προσφορά δυο δημοσιογράφων, οι οποίοι έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, του Βαγγέλη Μαυραγάννη και του Βαγγέλη Σιαφάκα. Ο αείμνηστος Βαγγέλης Σιαφάκας διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Ο Βαγγέλης έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες. Όμως, λίγο πριν τον θάνατό του κατέθεσε υποψηφιότητα για ένα από τα βραβεία του Ιδρύματος. Θέλω να απευθυνθώ στη γυναίκα και την κόρη του. Εσάς ήθελε να ευχαριστήσει. Γι’αυτό παρά την επιτυχημένη πορεία σαράντα ετών ποτέ δεν επεδίωξε τη βράβευσή του. Το έκανε μόνο όταν κατάλαβε ότι μπορεί να φύγει από τη ζωή» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και συνεχάρη όλους τους συναδέλφους.

Το Ίδρυμα Μπότση απένειμε ειδική τιμητική διάκριση στην πρόεδρο της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου. Επιπλέον, ειδικές τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν: Στον ΕΔΟΕΑΠ για την ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Ουκρανίας, στην ΕΣΠΗΤ για την προσφορά της στους επαγγελματίες δημοσιογράφους του περιοδικού και ηλεκτρονικού Τύπου, στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» για τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της, στην καθηγήτρια και δημοσιογράφο Γιώτα Αντωνοπούλου για την ίδρυση του πρώτου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Σύγχρονη αθλητική επικοινωνία, δημοσιογραφία και φωτοειδησεογραφίας» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Με ειδική διάκριση τιμήθηκε ο δημοσιογράφος και γενικός γραμματέας της ΕΙΗΕΑ Τάσος Μπούρας, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ για την έκδοση του συλλογικού τόμου «1821/2021- Όταν ο Τύπος έγραφε την Ιστορία του 1821» και ο βουλευτής και δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Γκιουλέκας για το τρίτομο έργο του «Το χρονικό της επανάστασης – Μέσα από τις εφημερίδες της Παλιγγενεσίας».

Επιπλέον, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους Προκόπη Γιόγιακα, Χριστίνα Γκερέκου, Κατερίνα Λυμπεροπούλου, Μαρία Μαγκλάρα, Χρήστο Μυλωνά, Θωμά Νασιάδη, Ζέτα Τζιώτη, Κώστα Χολίδη, Παντελή Βλαχόπουλο, Φώτη Κόλλια, Σταμάτη Ζησίμου και Μαρία Μαθιοπούλου, Πάνο Σουρέλη, Λευτέρη Σκιαδά, Δημήτρη Μανιατάκο, Θανάση Τσίτσα, Βαγγέλη Ιωάννου, Παναγιώτη Καλλίγερο, Σωτήριο Βόσδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ