Συγκλονιστικές εικόνες από τον απεγκλωβισμό παιδιών στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δύο άνδρες ηλικίας 20 και 35 ετών, μετά από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κτίριο που στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Με αναπνευστικά προβλήματα νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο άλλα 6 άτομα, ενώ τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος».

25760735

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. απεγκλώβισαν συνολικά 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά τα οποία βρίσκονταν στο διπλανό φροντιστήριο. Στο σημείο επικράτησε τρόμος και αγωνία, με πυκνούς καπνούς να πνίγουν την περιοχή, ωστόσο η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να θέσουν έγκαιρα υπό έλεγχο τη φωτιά και να απομακρύνουν όσους κινδύνευαν.

25760745

25760736

Με τον τρόμο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους, παιδιά που βγήκαν από το κτίριο σώα και αβλαβή, έπεσαν στην αγκαλιά των γονιών τους. 

25760742

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε ακάλυπτο χώρο ανάμεσα στα τρία κτίρια πού βρίσκονται στο σημείο.

25760743

a 644

25760749

Κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί της μια γυναίκα βγαίνει από το φλεγόμενο κτίριο με δάκρυα στα μάτια.

25760728

25760734

25760737

Μιλώντας στο GRtimes, o Υποστράτηγος και Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης: «Απεγκλωβίσαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν στο διπλανό φροντιστήριο. Eίχαμε πληροφορίες ότι πρόκειται για εγκλωβισμένα άτομα και ειδοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα με 40 άνδρες ανάμεσά τους δύο ειδικά οχήματα, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε, αν έπρεπε, άτομα από τα μπαλκόνια».

Εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά και το σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά, ο κ. Αποστολίδης δήλωσε:«Περιβάλλαμε από τρεις πλευρές το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η οποία τελικά δεν ήταν στο κτίριο γραφείων ήταν στο διπλανό το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και με σκουπίδια μέσα. Από εκεί μάλλον ξεκίνησε η πυρκαγιά και δημιουργήθηκε μεγάλο θερμικό φορτίο, για αυτό υπήρχε και ο έντονος καπνός που φαινόταν από μακριά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτίριο».

Από πλευράς του ο αστυνομικός, Αλέξανδρος Σφελινιώτης εξήγησε ότι οι αστυνομικοί ρύθμισαν την κυκλοφορία προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των Πυροσβεστών και στη συνέχεια βοήθησαν στον απεγκλωβισμό:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής, αιτία σε αίθριο του Επιμελητηρίου, ενώ αμέσως δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το κτίριο.

25760746

Το έργο της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στο σημείο παραμένουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ