Επιδρομή ενόπλων σε δύο ελληνικά τάνκερ στον Περσικό κόλπο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλοιο με ελληνική σημαία και 25 άτομα πλήρωμα δέχθηκε επίθεση και καταλήφθηκε απο ένοπλους πριν λίγη ωρα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λογο για ένοπλους με στολες του Ιρανικού κράτους.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το Ιράν έκανε ρεσάλτο στο ελληνικό τάνκερ για αντίποινα κατάσχεσης ιρανικού πετρελαίου που έγινε από τις ελληνικές αρχές πριν από λίγα εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, στο πλήρωμα βρίσκονται και δύο Έλληνες. Πρόκειται για τα πλοία Delta Poseidon της εταιρείας Delta Tankers του Διαμαντή Διαμαντίδη και το Prudent Warrior της εταιρείας Polembros Shipping Limited συμφερόντων του Σπύρου Πολέμη.

Ένοπλοι που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φορούσαν στολές των ιρανικών ΕΔ, κατέλαβαν ελληνικό τάνκερ στον Περσικό. Υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο ελληνικό πλοίο. Δεν πρόκειται για πειρατεία αλλά μάλλον για αντίποινα του Ιράν για την υπόθεση του ρωσικού δεξαμενόπλοιου Pegus, το οποίο από τις 22 Απριλίου είχε μπλοκαριστεί από τις ελληνικές αρχές στην Κάρυστο.

Προχθές έγινε  μεταφόρτωση του φορτίου πετρελαίου από το ρωσικό δεξαμενόπλοιο . Την απόφαση δέσμευσης είχε εκδώσει η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καθώς η  ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει ΕΕ και ΝΑΤΟ σε πλοία ρωσικών συμφερόντων. Επέβαιναν σε αυτό 19 Ρώσοι ναυτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πετρέλαιο μεταφορτώθηκε στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Ice Energy χωρητικότητας 70.377 τόνων της Dynacom Tankers Management του Γιώργου Προκοπίου, με προορισμό το Τέξας των ΗΠΑ.

Πληροφορίες από Militaire.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ