Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ληγμένα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πολιτική όποιος κρύβει πράγματα, όταν αποκαλυφθούν πέφτουν και τον πλακώνουν. Η αποκάλυψη ότι η αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία από την ΕλλάΔα , υπερβαίνει όσα είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση την κρεμάει στο τσιγκέλι.

Ειδικά μετά την πρόσφατη διαβεβαίωση του Νίκου Παναγιωτοπούλου ότι , «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα»- γιατί θα «αποδυνάμωνε την άμυνά μας».

Από την ώρα που αναγκάσθηκε να παραδεχθεί το αντίθετο- επειδή τον έδωσαν οι Αμερικανοί- το πρώτο που σκέφτεται ο μέσος πολίτης είναι : αδειάζουν τις αποθήκες στα νησιά για να ικανοποιήσουν το αμερικανικό αίτημα ενίσχυσης του Ζελένσκι. Ο δικηγόρος που προΐσταται του υπουργείου Άμυνας ισχυρίσθηκε αυτή τη φορά ότι πρόκειται για «αποθέματα».

Ποιος τον πιστεύει; Είναι υπόλογος για μια περίεργη επιλογή που αφορά τον πυρήνα της εθνικής αμυντικής αξιοπιστία της χώρας. Στην άμυνα μιας χώρας δεν υπάρχει ο όρος «αποθέματα». Πώς το εννοεί δηλαδή;

Άχρηστος οπλισμός που δεν είχαν τι να τον κάνουν και ευτυχώς που προκύψτε ο πόλεμος και τον σπρώχνουν; Ποιος ακριβώς αποφάνθηκε γι αυτό; Προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ή ο ίδιος ως υπουργός Άμυνας και το εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό; Ζήτησαν μήπως οι επιτελείς των τριών Σωμάτων του στρατεύματος να τους απαλλάξει από τη ευθύνη φύλαξης «αποθεμάτων»;

Θα ήταν τραγελαφικό μια απειλουμένη να μοιράζει τα αμυντικά της, «αποθέματα», σαν κάτι που της πιάνει το χώρο. Κανείς δεν πιστεύει ότι ρωτήθηκαν οι τρεις αρχηγοί, ο ΑΓΕΕΘΑ και ο υπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια περίεργη γαλαντομία στην διαχείριση των οπλικών συστημάτων της χώρας. Έστειλε πυραύλους Patriot στη Σαουδική Αραβία -ίσως και στα Εμιράτα- δέσμευσε τη χώρα για στρατιωτική αποστολή στη ζώνη Σαχέλ και απροσδιορίστου είδους και ποσότητας στον Ζελένσκι.

Ουδείς γνωρίζει το εύρος και το βάθος της διαβούλευσης για την προμήθεια – αναγκαίων- αεροσκαφών και πλοίων, ή υποβρυχίων από τη Γαλλία και για την, αιφνίδια, αναγγελία παραγγελίας F-35 στην Αμερική – δίκην δώρου επισκέπτη σε οικοδεσπότη.. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αν υπήρξε δεν πέρασε τα όρια του μεγάρου Μαξίμου.

Άλλωστε έστειλε από νωρίς μηνύματα στον Παναγιωτόπουλο, όταν συγκάλεσε σύσκεψη της στρατιωτικής ηγεσίας χωρίς τον υπουργό. Από την ώρα που ο – καραμανλικός υποτίθεται- βουλευτής Καβάλας, δέχθηκε να μείνει στη θέση του,
αυτομάτως δέχθηκε και περιορισμούς της αρμοδιότητάς του. Όπως και άλλοι στο υπουργικό Συμβούλιο. Τώρα χρεώνεται την εν κρυπτώ επιπλέον αποστολή στην Ουκρανία, όπλων που η Ελλάδα χρειάζεται για την άμυνά της. Αλλιώς δεν θα τα είχε προμηθευτεί .

Απευθύνεται σε αφελείς όταν τα εμφανίζει σαν …τα ληγμένα φάρμακα. Να παρακαλάει να μην αποδειχθεί στην πράξη ότι η αποστολή που υπογράφει, αποδυναμώνει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

kontranews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ