Νίκος Καρανικας: Ο λαός τιμώρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί κυβέρνησε όπως η Δεξιά στον τομέα της αγοράς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μητσοτάκης κυβερνάει με σκοπό να μεταρρυθμίσει το κράτος και κάθε δημόσια συλλογική έκφραση που είναι αποτέλεσμα σκληρών πολιτικών κοινωνικών ανταγωνισμών των προηγούμενων δεκαετιών.

Αποφάσισε να το κάνει προς όφελος των απόψεων μια τάσης του ιδεολογικού του οπλοστασίου, ενός χυδαίου νεοφιλελευθερισμού και όχι κάποιου κλασικού φιλελευθερισμού με δημοκρατία και ελευθερία.

Χαράζει πολιτική προς όφελος μιας Ελίτ, μιας μερίδας της τάξης που εκπροσωπεί και όπως φαίνεται ξέρει πως να το κάνει.

Δημιουργεί την βάση για το Κράτος των ιδιωτών και την μετατροπή του συλλογικού σε παράρτημα κάποιου αξιοκρατικού Εγωισμού, ενός ναρκισσισμού της ατομικής επιτυχίας και αυτό με όρους σκληρού ανταγωνισμού στα όρια του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Αρχικά έχει επιλέξει υπουργούς και στελέχη που τολμάνε να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις και δεν δειλιάζουν επειδή μια κοινωνική ομάδα διαμαρτύρεται, αλλά ούτε κάνουν του κεφαλιού τους τραβώντας στα άκρα κάποιες μεταρρυθμίσεις (πχ διαχωρισμό κράτους εκκλησίας…αφού φιλελεύθερη απαίτηση).

Φυσικά έχει και την πλειοψηφία των ΜΜΕ και ένα σύνολο από jukeboxes δημοσιογράφους να εξηγούν
και να δικαιολογούν τις μεταρρυθμίσεις διάλυσης του κοινωνικού ιστού, μεταρρυθμίσεις υποτίμησης της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών, μεταρρυθμίσεις ασυδοσίας των λίγων και ανάδειξης ολιγαρχικών μεθόδων.

Έτσι διαλύει τον ΑΣΕΠ, ιδιωτικοποιεί τον ΣΕΠΕ για τον έλεγχο της ασυδοσίας του κάθε εργοδότη, γι’αυτό έχουμε αναπτυξιακό νόμο με περιοριστικές διατάξεις, απευθείας αναθέσεις, υποβάθμιση του περιβάλλοντος με εκμετάλλευση των NATURA περιοχών, ανάπτυξη δίχως όρια και αγορά δίχως κανόνες.

Η παιδεία με τα πανεπιστήμια μεταρρυθμίζονται ώστε στρατηγικά να περιορίσουν τις δυνατότητες μόρφωσης όλων των νέων και αυτό γίνεται είτε με μείωση της υλικοτεχνικής υποδομής, της γενικότερης μείωσης της συμμετοχής στα όργανα διοίκησης, είτε με όρους επιστημονικής απομάκρυνσης μέσω της διάλυσης τμημάτων.

Ο Μητσοτάκης διάλεξε σχέδιο και στελέχη για να υλοποιηθεί αυτό που επέλεξε μόνος του ή με τους ανθρώπους που διάλεξε να στελεχώσει τα υπουργεία και το Επιτελικό Κράτος και κανένας δεν τον αμφισβητεί, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Τσίπρα όπου οι μεταρρυθμίσεις ακολούθησαν τις φοβίες και τα δόγματα των στελεχών [φορολογία μεγάλη στην αγορά και μηδαμινή στο μεγάλο κεφάλαιο (ταξική υποχώρηση και μεροληψία του υπουργείου Οικονομικών υπέρ της αστικής τάξης), ισοτιμία φύλου και πλήρης προστασίας των γυναικών και της μητέρας από το τέρας πατέρα, μισθολογικά απότο τον εργοδότη και τέλος της πλήρης προστασίας λόγω κακοποίησης. Δικαίωμα της ισότητας των πολλών σεξουαλικών ταυτοτήτων, της διαχώρισης και νομιμοποίησης ναρκωτικών, τις ατομικές ελευθερίες (μεταρρυθμίσεις που είναι απαίτηση της ωριμότητας όπως αποδείχτηκε…και είναι φιλελεύθερες όχι κομουνιστικές)]

Ο λαός τιμώρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί κυβέρνησε όπως η Δεξιά στον τομέα της αγοράς, γιατί το κατά τ άλλα αριστερό οικονομικό επιτελείο όπως φάνηκε ήταν κόντρα στις επιλογές του Τσίπρα και άφησε ανέγγιχτη την τάξη των πολύ πλουσίων ενώ συνέχισε την σκληρή φορολογία στο προλεταριάτο της αγοράς, την μεσαία τάξη με τα τιμολόγια – μπλοκάκια και τα καταστήματα εμπορίου, ακόμα και μετά την λήξη της επιτήρησης των μνημονίων το Μάιο του 2018.

Ο κόσμος της εργασίας δεν βοηθήθηκε όσο ήθελε με τον ΣΥΡΙΖΑ (με εξαίρεση τους μη έχοντες, των χαμιλομισθωτών και το δημόσιο) γιατί αρκετά στελέχη δεν κατανοούν την αγορά ως πεδίο του δημιουργικού προλεταριάτου, της αύξησης των παραγωγικών δυνάμεων και το θεωρούν στρεβλά ως τον τόπο κάποιων επίδοξων πλούσιων επιχειρηματιών και έτσι το σύνολο των μικροεπιχειρήσεων οδηγείται στην κλοπή του κράτους με απόκρυψη της οικονομικής κίνησης, για να μπορέσει να πληρώσει ρεύμα, ενοίκιο και εργαζόμενους.
Αυτή η άγνοια της αγοράς των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων και η προκατάληψη λόγω θεωρητικής άγνοιας είναι αισθητή και πάνω σ αυτό το κενό η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλύει την αγορά και τον κοινωνικό ιστό κάνοντας μια Ελίτ κυρίαρχη περιορίζοντας την ανάπτυξη στον κύκλο επιρροής της.

Ο Τσίπρας στο συνέδριο έκλεισε την ομιλία του μιλώντας για βιώσιμη Δίκαιη Ανάπτυξη.
Για να δούμε τι κατάλαβαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τι θα προτείνουν.
Οι εκλογές απαιτούν συγκεκριμένο πρόγραμμα, εφικτό δίχως δημαγωγίες και τις υπερβολές μιας αριστερίστικης ιδεοληψίας όπου πατάς ένα κουμπί και γίνονται όλα αυτόματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ