Προετοιμάζει τους γαλάζιους βουλευτές για τα Σκοπια ο Νίκος Δενδιας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το θέμα της κύρωσης των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία επανέφερε χθες στη Βουλή ο Γιώργος Καμίνης, ρωτώντας σχετικά τον ΥΠΕΞ. Ο Νίκος Δένδιας στην πρωτολογία του απάντησε πως τα μνημόνια θα έρθουν «όταν το εθνικό συμφέρον το επιτρέπει», επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως δεν πρόκειται να έρθουν σύντομα και πάνε για μετά τις εκλογές.

Το ενδιαφέρον ωστόσο ήταν στη δευτερολογία του υπουργού, αφού προηγουμένως ο Καμίνης τού είχε επισημάνει πως τα μνημόνια δεν έρχονται διότι πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. δεν θα τα ψηφίσουν.

Εκεί ο Δένδιας, απαντώντας, έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό της Ν.Δ., καλώντας τους βουλευτές της κυβέρνησης να υπερψηφίσουν τα μνημόνια. «Πράγματι», είπε, «καλούμαστε να απαντήσουμε: η ύπαρξη, η σταθερότητα, οι φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα και η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας είναι ή δεν είναι προς το συμφέρον της πατρίδας μας;Και νομίζω η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, ανεξαρτήτως παρελθόντος, έχει απαντήσει ότι είναι προς το συμφέρον της πατρίδας μας», σημείωσε και κατέληξε: «Γι’ αυτό, λοιπόν, οφείλουμε πάντοτε να έχουμε υπόψη μας –δεν αναφέρομαι σε εσάς, αναφέρομαι σε όλους μας– το ευρύτερο εθνικό συμφέρον».

Απο το θεωρείο της kathimerini.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ