Με ωρα Πασοκ αντέδρασε η Κομισιόν: Απαράδεκτη η κατάσχεση των δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για «απαράδεκτη κατάσχεση» των δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο. Σημειώνει δε ότι η ΕΕ εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της στις ιρανικές αρχές.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την απαράδεκτη κατάσχεση δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν στον Περσικό Κόλπο» αναφέρει ο κ. Στάνο.

«Θέσαμε αμέσως το ζήτημα της κατάσχεσης και εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας στις ιρανικές αρχές για αυτές τις πράξεις και ζητάμε ταχεία διευκρίνιση, επίλυση και αποκλιμάκωση», προσθέτει.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι «η ελευθερία της ναυσιπλοΐας και η ελεύθερη ροή του εμπορίου είναι βασικές αρχές που πρεσβεύει η ΕΕ».

Στο μεταξύ, επικοινωνία με την σύζυγο του Κύπριου ναυτικού που τελεί υπό ομηρία στο Ιράν είχε ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δημητριάδης αναφέρει ότι ο ναυτικός φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του.

«Επικοινώνησα σήμερα με τη σύζυγο του Κύπριου Ναυτικού που τελεί υπό ομηρία ως μέλος του πληρώματος των δύο ελληνικής σημαίας πετρελαιοφόρων πλοίων. Υπάρχει επικοινωνία της οικογένειας μαζί του και φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του. Τα διαβήματα από το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών είναι έντονα και συνεχή», έγραψε ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ