Σάλος για φιέστα με χορηγό τη ΔΕΗ ενω χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά μένουν χωρίς ρεύμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκαλεί και πάλι το κοινό αίσθημα η ΔΕΗ. Σε μια περίοδο που οι τεχνικοί της επιχείρησης λαμβάνουν σε καθημερινή βάση εντολές διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά, βυθίζοντας στο σκοτάδι ανήμπορους συμπολίτες μας, έγινε γνωστό μέσα από «βομβαρδισμό» σχετικών διαφημιστικών σποτ ότι ανέλαβε για μια ακόμη χρονιά να χορηγήσει μουσική εκδήλωση.

Την ώρα δηλαδή που η περιβόητη «ρήτρα αναπροσαρμογής», την οποία επέβαλαν από κοινού μεθοδικά και ληστρικά στην κοινωνία μας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και η ίδια η ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε εξόντωση τα εισοδήματα του κοσμάκη, η ανώνυμη εταιρία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος θα σκορπίσει χρήμα με ουρά.

Ως εκ τούτου, το μπάτζετ που απαιτείται από τους χορηγούς σε μια τέτοια εκδηλωση, και δη τον μέγα χορηγό, που είναι πάλι φέτος η ΔΕΗ, θεωρείται τεράστιο. Ομως, λεφτά υπάρχουν (προφανώς!) στα ταμεία της επιχείρησης ηλεκτρικού ρεύματος, της οποίας διευθύνων σύμβουλος είναι ο Γιώργος Στάσσης, ένα golden boy με «χρυσό» μισθό, αφού, όπως έχει γίνει γνωστό μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «δημοκρατία», οι ετήσιες αποδοχές του αγγίζουν τα 360.000 ευρώ και, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, στον απόηχο των αποκαλύψεων, χτίζει το δικό του «παλάτι» στην κοσμοπολίτικη Τζια. Ο κ. Στάσσης, μάλιστα, είδε σχετικά πρόσφατα τον εαυτό του να φιγουράρει πάλι σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της «δημοκρατίας» ως πρωταγωνιστής ενός σκανδάλου, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος και άλλα στελέχη της ΔΕΗ αποφάσισαν να αγοραστούν μετοχές της επιχείρησης ύψους περίπου 16.000.000 ευρώ, προκειμένου μετά να τις… δωρίσουν στους εαυτούς τους!

Επειτα απ’ όλα αυτά, λοιπόν, αντί να δούμε κάποια κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας προς τους φτωχοποιημένους Ελληνες πολίτες που χρειάζονται… υπογλώσσια κάθε φορά που ανοίγουν τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος ή έστω ενίσχυσης προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η ΔΕΗ επέλεξε να ρίξει… ζεστό χρήμα σε θεάματα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ